Fölhasznalat-örökseg - Ki tud segiteni?


mendor # 2002.05.11. 12:33

Petrocelli írta - 2002.05.9 12:40
Hát nem szép dolog amit csináltatok. Szerintem adjatok nekik pénzt, elégitsétek ki öket, és rávenni őket hogy ne törődjenek az egésszel. Utána még pár évig használjátok, kifizetitek rá az aót, majd elbirtokoljátok.
Kedves Petrocelli,
nagyon kedves töled, hogy valaszoltal.Pontosan ilyesmire voltam kivancsi. Ugyanis elarulom most, hogy  a kerdest a föld hasznalo neveben tettem fel, közben en vagyok az egyik örökös. Külföldön elek, es kivancsi voltam, a föld hasznalo milyen tanacsokat kap otthon.
Igazan rendes töled, hogy azt irtad nem szep amit a föld hasznalo csinalt.
Tenyleg nem szep. Es ahogy irod, talan tenyleg el akartak birtokolni elöbb vagy utobb a földet.
Ha öszinten szoltak volna idöben, es rendesen megörököltük volna a földet, tan nekik is adtam volna. De hogy elhallgattak, nem erdemlik meg.
Köszönöm neked. Dora


mendor

Petrocelli # 2002.05.09. 10:40

Hát nem szép dolog amit csináltatok. Szerintem adjatok nekik pénzt, elégitsétek ki öket, és rávenni őket hogy ne törődjenek az egésszel. Utána még pár évig használjátok, kifizetitek rá az aót, majd elbirtokoljátok.

mendor # 2002.05.06. 18:36

Ki tud segiteni?
Erzsi néninek volt egy hold szántója, amit szüleink használtak. Miután a szüleink meghaltak, a földet mi használtuk tovább.

Erzsi néni 1996- ban meghalt. A temetésen nem szóltunk a földről Erzsi néni gyerekeinek, gondoltuk ha nem tudnak róla, az ő bajuk, mi meg jól járunk.

Nem is tudtak róla, mert zavartalanul használtuk  tovább. Már hat éve hogy Erzsi néni a tulajdonos meghalt, most 2002 -t  írunk, és gondoltuk , jó lenne  ha a miénk lenne.

Felhívtuk Erzsi néni gyerekeit, hogy eladják -e 80 ezer forintért nekünk.

Néhai Erzsi néni gyerekei meglepődtek, nem értették hogy miért siettünk el a temetésről, ahol alkalmuk lett volna a földről említést tenni. Most póthagyatéki eljárást kell indítaniuk hat év után, aminek nem örülnek.

Kérdés:

  1. Hibásak vagyunk hogy elhallgattuk az örökösök előtt a dolgot és  tovább használtuk a földet?
  2. Követelhetnek a törvényes örökösök a hat éves használatért visszamenőleg pénzt vagy terményt, vagy kártérítést ?
  3. Ha egyáltalán nem szóltunk volna az örökösöknek, elbirtokolhattuk volna tíz év elteltével tőlük a földet ?

Várom a válaszotokat, köszi: Dora
mendor@freemail.hu


mendor