Családi adókedvezmény

Rexor # 2018.02.14. 09:39
  1. Igen
  2. Nem kérheted visszamenőleg
  3. A NAV készíti már majdnem mindenkinek az adóbevallását (kivéve ha egyéni vállalkozó vagy)
  4. Igen, igényelheted a bevallással együtt is
Nissanka # 2018.02.14. 07:24

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha én 2018.01.11.-én töltöttem be a 91 napos várandósságomat akkor engem már megillet az adókedvezmény? ha eddig nek kértem a munkáltatómtól akkor visszamenőleg kérhetem tőle? Jelenleg még dolgozom. Valamint, ha az adóbevallást készítem ahhoz milyen dokumentumokra lesz szükségem? Ami még érdekelne az az ha nem a munkáltatóm adja a kedvezményt akkor ezt én utólag a NAV- tól igényelhetem amikor leadom az adóbevallásomat? Elnézést ha olyan kérdést teszek fel amiről esetleg már volt szó de a konkrét példámra nem találtam válaszokat!

Nagyon szépen köszönöm a segítségüket!

Henci1980 # 2017.01.10. 12:15

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, megillet-e engemet, a 2017-es évben az adókedvezmény ( havi 10000 forint, egy gyermek után) Magyarországon közfoglalkoztatotti jogviszony mellett, ha a férjem Németországban dolgozik, és ő veszi igénybe a gyermekünk után járó családi pótlékot (190euro).

Köszönöm szíves válaszukat.

Kirácska # 2016.07.12. 17:21

Köszönöm a válaszokat!

Felfogadtam egy könvyelőt aki utána néz, a családi adókedvezménynek, illetve a táppénzemnek is.
Ebben a hónapban ismét 3.000.- adókedvezményt kaptam.

Rexor # 2016.07.11. 09:08

Ha nem elég az szja a járulékból is igénybe lehet venni a kedvezményt. Szerintem helyesen kalkuláltak.

ObudaFan # 2016.07.10. 13:43

Egy eltartott esetén 66 670 forint a kedvezmény az adóalap után, ez a 15%-os adóból legfeljebb 10.000 Ft valóban.

Kirácska # 2016.07.09. 16:18

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék.
Első gyermekemet várom Március 23.-án tölöttük be a 13.hetet vagyis a 91.napot, bevittem a céghez a nőgyógyászomtól kapott igazolást. Áprilisban meg is igényeltem a családi adókedvezményt. Az Én nevemre lett igényelve, mert páromnak jelenleg nincs munkája.
Március 11.-e óta táppénzen vagyok.
Létezik, hogy ha 60ezer ft táppénzt utalnak akkor 3ezer forint családi adókedvezményt kapok, ha pedig 90ezer a táppénz akkor 4ezer forintot írnak jóvá?
Már betelefonáltam a központba a könyvelő hölgynek, aki azt mondta ennyi jár. Ennyit írtak nekem jóvá...
A családi adókedvezmény 1gyermek után nem havi fix 10ezer forint? Vagy Én tudom rosszul?
Bejelentett bruttó bérem 153.000.-

Előre is köszönöm a segítséget.
Kirácska.

ObudaFan # 2015.01.07. 15:42

Az én éleményem szerint jól gondolod.

valoapa # 2015.01.07. 10:50

Na de mi a helyzet, ha nincs közös szülői felügyelet, de az ítélet indoklása szerint én is részt veszek a gondozásban, és a kapcsolattartásra vonatkozó részítélet alapján az idő 45%-ában nálam vannak a gyerekek?

Ha jól gondolom, elmehetek a sóhivatalba, de azért megkérdezem, hátha!

ObudaFan # 2014.06.23. 11:23

Lehetséges. Ha jogerős bírósági döntés, egyezség alapján a szülők egyenlő időszakokban felváltva gondozzák gyermeküket, és ezért a családi pótlékra 50-50 százalékos arányban mindkét szülő jogosult, a gyermek mindkét szülő - valamint a szülő házastársa - vonatkozásában kedvezményezett eltartottnak minősül. A felváltva gondozott gyermek után a szülő a családi kedvezmény törvény szerint meghatározott összege 50 százalékának érvényesítésére jogosult. A gyermeket felváltva gondozó szülők a családi kedvezmény közös érvényesítésére egymás között nem jogosultak.

ZOZOZO # 2014.06.23. 07:55

Tisztelt Ügyvédek!
Tavaly szétmentünk a párommal... két kislány 4 és 7 éves.
Közös felügyelet, normális mederben történő szétmenés ...
Havi 90 e Ft-ot fizetek és 50%-ban velem vannak. A páromnál lett elhelyezve, de közös felügyelettel a két kislány, széleskörű láthatási joggal, napi telefonnal stb.
Most merült fel, hogy a családi adókedvezmény problémája. Eddig tavaly ő vette igénybe és idén is ...
De most egyrészt lehet emelik, másrészt olyan helyzetbe kerültem, hogy anyagilag lehet kellene, hogy gyerekeimmel jövőre könnyebben tudjak élni ...
Mivel élettársak voltunk, gyorsan ment a szétmenés. Most jelenleg közös házban élünk négyen, azzal, hogy az én napjaimon, ő elmegy a pasijához...
Jövőre szeretném a családi adókedvezményt 50%-át én is igénybe venni. Lehetséges? Mi kell hozzá? Kell a hozzájárulása?
ZOZOZO