Válóper.........


derill # 2005.03.18. 13:30

Az ügyvéd fogadása mindenképpen megkönnyiti, mivel az ügyvéd el tudja magyarázni a férjnek, hogy mennyibe kerül, ha nem közös megegyezéssel válnak és mennyibe, ha közös megegyezéssel. A biróság semmiképp sem tart fenn egy házasságot, ha az helyrehozhatatlanul megromlott.
Ajánlom figyelmedbe Dr. Grád András: Félrelépők kézikönyvét

Idézek belőle: "Magam is bontottam fel olyan házasságot, amelyben az alperes körömszakadtáig állította, hogy az egyáltalán nem romlott meg. A felperes is elismerte, hogy igazából semmi különösebb rosszat nem tudna mondani rá azon kívül, hogy egyszerüen kibírhatatlan, képtelen vele élni, már a látásától is írtózik, egyszerűen nem illenek össze. Végül meghoztam az ítéletet, felbontottam a házasságot, amit azonban a másodfokú bíróság a papírok alapján megváltoztatott és a keresetet elutasította. A felperes másnap öngyilkos lett. Alig hiszem, hogy ez az az eredmény ami miatt érdemes lenne házasságokat mintegy erőszakkal "megmenteni". Ráadásul aligha boldogítóbb ilyen körülmények között özvegynek lenni, mint elváltnak, minthogy nem lehet valaki számára túl hízelgő tudat, hogy még a halál is elviselhetőbb, mint a vele való élet."


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Methical # 2005.03.17. 17:17

Azt szeretném megkérdezni mennyi időbe telik a válási procedúra ha a férj nem akar válni?
Nincs közös vagyon, se kocsi se ház és a feleség nem is tart semmire igényt csak el akar válni.
Viszont a férj nem akar válni és nem is valószínű, hogy megjelenik a meghallgatásokon.
Ilyenkor mi a teendő? Ügyvéd fogadása megkönnyíti és mennyibe kerülhet?

derill # 2005.02.23. 09:43

Elég, mivel ugyis meghallgatnak mindkettőtöket. Érdemes ügyvédhez fordulni a kérelem megszerkesztéséhez, ugyanis mindenben meg kell egyeznetek ahhoz, hogy közös megegyezéses válás legyen. Persze ti is benyujthatjátok a kérelmet, vagy a biróságon jegyzőkönyvbe mondhatjátok.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

allics # 2005.02.22. 10:30

Kedves Derill!
Köszönöm segítséged, még 1kérdéssel zavarnálak, ha nem bánod!!:)

Ez az un. közös megegyezés mit is takar?! Együtt kell felkeresni a bíróságot, vagy miután megbeszéltem "férjemmel" , én egyedül is elmehetek , és ott nyilatkozok, h közös megegyezés alapján szeretnénk ezt a házasságot felbontani?!

köszönöm válaszod!!!

derill # 2005.02.19. 19:37

Ezt előbb beszéld meg a férjeddel, mivel közös megegyezéssel gyorsabb, és költségkimélőbb is. Tudomásom szerint 12.000,-Ft az illetéke, és annak kell kifizetni, aki inditja, de kérhetsz költségmentességet, mivel amit irsz az alapján az derül ki számomra, hogy nincs jövedelmed.

A per tartama attól függ, hogy a férjed beleegyezik-e, meg tudtok-e egyezni minden kérdésben. Ügyvédet akkor érdemes fogadnod, ha valamiben nem tudtok megegyezni, és ez a valami esetleg fontos számodra.

A tartásdij megállapitását előbb az apával szemben kell kérned. Ha megállapitják, és ő önhibáján kivül nem lesz képes fizetni, akkor kérhetsz állam általi előleget. Ehhez is előbb meg kell inditanod a végrehajtási eljárást az apa ellen, és amennyiben az eredménytelen, akkor fogják csak megállapitani. A lényege az, hogy 3 havi behajthatatlanságot kell bizonyitanod, magyarán azt, hogy a jogerős tartásdijat megállapitó határozattól számitott 3 hónapja már nem kapod a tartásdijat.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

allics # 2005.02.19. 15:24

Kedves Derill!!

Válópert szeretnék elindítani, és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim!

Közel 1éve sincs hogy összeházasodtunk a férjemmel, de augusztus óta külön élünk.
Októberben született egy gyerekünk, akit azota csupán egyszer látott, mint ahogyan én is az apát augusztus óta, és nem is beszélünk.
Így mindenféleképpen szeretném vele megszakítani eddigi házasságnak nevezett "közös életünket"!

Egyetemesiták vagyunk, én épp passziv éven.Közös lakás, közös vagyon nincs.

Mennyibe kerül egy válóper költsége? Érdemes e ügyvédet fogadnom?!
Annak kell a költségeket finanszirozni, aki elinditja a pert?!
Meddig tart míg szétválasztanak minket?

Gyerektartással kapcsolatban pedig, kérhetek e az államtol gyerektartást, amit majd az apának kell visszafizetni, ha dolgozni fog?! Hisz elöre láthatóan én még 3évig tanulni fogok.

Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!!!