gyermektartás


derill # 2005.02.22. 18:07

Senkit nem érdekel, hogy ki mit állit, ezt ugyanis igazolni kell. Ha egyszer tényleg vonnak tőle, akkor nyilvánvalóan ennek vanak bizonylatai annál a cégnél, aki levonja. Ha vonják, akkor azt kell még megtudni, hova küldik. Ha nem oda, ahova kellett volna, onnan jogalap nélküli gazdagodás cimén vissza kell követelni, de ettől még a jogosult nyilván nem kapta meg. Viszont az állam sem fog előlegezni, mivel behajtható az összeg. Egyébiránt nyilvánvalóan a gyerek az elsődleges, az állam ugyanis (remélhetőleg) nem hal éhen.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Izisz # 2005.02.21. 12:41

Derill
Köszönöm a reagálást! Mi van akkor, ha a gyámhivatal azt állítja, hogy nem fizet, a kötelezett azt állítja, hogy tőle vonnak., mégpedig az adóhatóság. Gondolom, az állam érvényesíti a maga jogát, na de mi van azzal a 2 gyerekkel, aki rá lenne utalva az anyjuk által almaradt tartásdíjra? Ki élvez elsőbbséget ilyen esetben? Az állam vagy a gyerekek?

derill # 2005.02.21. 09:43

A tartásdij előlegezését egy alkalommal ujra meg lehet állapitani. kérd, akkor a gyámhivatal vizsgálni fogja, hogy ha egyszer vonnak a kötelezettől, akkor azt hova küldik. Lehet, hogy tényleg vonnak, csak nem oda küldik ahova kellene.

A végrehajtási eljárás befejeződött, amint irtad eredménytelenül. Tehát ha neked tudomásodra jut, hogy a kötelezett dolgozik, vagy vagyontárgyat szerzett, amelyből az összeg letiltható, végrehajtható, akkor neked kell ujra inditanod a végrehajtási eljárást.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Izisz # 2005.02.20. 20:21

Üdvözlök mindenkit!
Gyermektartásdíj érvényesítése kapcsán kérném a segítségetek. Mi a teendő akkor, ha a megelőlegezett gyermektartásdíj lejártát követően a kötelezett továbbra sem teljesít. A jogosult birtokában egy ítélet van, amely megállapítja a gyermektartásdíjt, egy végrehajtótól származó foglalási jegyzőkönyv, amely tartalmazza a bahajthatóság eredménytelenségét, és egy gyámhatósági határozat, amely határozott időre megállapítja a megelőlegezett tartásdíj megállapítását. Ezen idő lejárt, a kötelezett azóta dolgozik, állítja, hogy tőle vonnak pénzt. A jogosultnak tovvábra sem érkezik gyermektartás. Ilyen esetben a jogosultnak a végrehajtót kell megkeresnie? Kötelessége neki hivatalból folyamatosan kísérletezni a végrehajtással, vagy amikor a jogosult már unja, akkor kezdeményezzen mindig minden hatóságnál új eljárást joga érvényesítése végett? Köszönök minden reagálást!