válásról

netinfo # 2005.05.25. 09:20

Nagyon köszönöm kedves derill a jó hírt! Hál' Isten az elválasztásra vonatkozó részt nem fellebbezte meg!

derill # 2005.05.24. 16:54

A határozat a nem fellebbezett részben jogerőre emelkedik, tehát ha a házasság felbontását nem fellebbezte, az a rész jogerős lesz. Menjen be a biróságra, és kérjen végzést a jogerőre emelkedésről. Ezután bejelentkezhet, nincs róla tudomásom, hogy bármennyit is várnia kellene a bejelentkezéssel.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

netinfo # 2005.05.24. 06:42

Szeretnénk megesküdni egy elvált férfivel, akinek a válását ugyan kimondta a bíróság, azonban exneje (felperes) megfellebbezte a határozatot a gyerektartás összege és láthatás gyakorisága miatt. Így természetesen még nem emelkedett jogerőre a végzés.
Kérdéseim, hogy

1. ennek ellenére összeházasodhatunk vagy meg kell várni, hogy a fellebezés tárgyalása után született új határozat jogerőre emelkedjék.
  2. Illetve, ha jól tudom, még ezután is várnia kell az elvált félnek x időt (kb. 3 hónap), hogy újra bejelentkezzék házasságkötésre?

Segítségüket előre is köszönöm!

derill # 2005.03.02. 12:43

Vedd meg Dr. Grád András: Félrelépők kézikönyvét. A könyv az első felében a házasságok megromlásának okairól, a második részében pedig a biróság előtti eljárásról szól. A végén leirja, hogy minek kell lennie a keresetlevélben, és milyen módon érdemes válni.

Az ára kb. 1500 forint, és a http://www.uhu.hu/ind.jsp?…
cimen lehet rendelni is.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

nemseth # 2005.03.01. 14:22

Válni szeretnék, és minnél rövidebb idő alatt. A kereset levélről fogalmam sincs mifán terem. Interneten probáltam utánna nézni de levélmintát nem találtam.
Kérdéseim a következők: Hogyan tudok hozzáférni egy válási keresetlevél mintához?Mit kell ennek tartalmaznia?
Hogyan tudom gyorsítani a válást?
Segítségét előre is köszönöm.

Nemseth