Élettársi kapcsolat

F. Krisztina # 2005.03.25. 15:03

Kedves Derill!

Megpróbáltam megszerezni a könyvet, mikor először írtál róla valahol, az interneten meg is rendeltem, de sajnos három hét telt el és még semmi, körülnéztem a helyi könyvesboltokban, de mondhatom elég hülyén néztek rám, fogalmuk sem volt mit keresek, és kisváros lévén elég rossz szemmel néztek rám :)

A hitelből mindössze 200.000,- Ft-ot sikerült visszatörleszteni, a bank kizsákmányoló hitelének köszönhetően.

Ha tehát jól értem amit bizonyítani tud, hogy azt ő hozta a kapcsolatba (most a pénzre gondolok) azt kell visszakapnia, plusz a kétszáz arányos részét?

Mondjuk nekem még ez is sok. Havi 65.000,- Ft-os fizetésem van, amiből elmegy rezsire, 58000,- Ft. Tehát újabb hitelről nem lehet szó. Ezért kérdeztem, hogy lehet-e részletet kérni. Mert azért az világos, hogy ha mi egyezünk meg, akkor azonnal kell adnom az egész összeget, ha a bíróság szabja ki, talán lenne időm összegyűjteni.

Egyébként ügyvéd előtt írni egy papírt arról, hogy én havonta fizetek neki egy összeget, ezt jobb lenne? Talán köztes megoldás, törvényes lenne (már amennyire). Az egyezkedésbe ő még csakcsak belemenne, de a családja nem, tehát ez mindenképp ugrott.

Papp Zsolt # 2005.03.25. 16:06

Szia Kriszta!

Rendeld meg a Konyvkereso.hu-n. Nekem ugyanezt a könyvet, meg még plusz 1-2-t három nap alatt hoztak ki a múlt héten.
Azért csak 200 ezret tudtál eddig törleszteni, mert a kamatokkal kezdted el a törlesztést. Később begyorsul a dolog. :-)
Én is kölcsönökből fizettem ki az exem lelépési díját, ezért pár évig lesz miért dolgoznom.
Tök fiatal vagy.
Miért nem tanulsz?
Akkor sok-sok pénzt kereshetnél... :-)

F. Krisztina # 2005.03.25. 17:01

Kedves Zsolt!

Jó ötlet a tanulás, de ahhoz is pénz kell, és mint írtam nekem nincs. Egyébként eljátszottam a gonolattal, hogy a jog érdekelne (nem most, már régebben), tudtommal Kaposváron van főiskola, de sok pénzt kell fizetni. Így nem megy.

derill # 2005.03.25. 19:15

Ügyvéd előtt irni egy papirt az jó ötlet, csak kérdés beleegyezik-e. "A legrosszabb egyezség is jobb a legjobb itéletnél" (mondta Grád) de ha nem irná alá, akkor mindegy, viszont ha nem kérdezed meg tőle, sosem lehetsz benne biztos. Mindig azt vallottam, hogy meg kell adni a másiknak az esélyt arra is, hogy nemet mondjon, és még az sem biztos, hogy nemet mond. Szerintem azért ő is szabadulni akar.

A könyvet el tudom küldeni utánvéttel mert Pesten kapható, de kisváros lévén is meg tudja rendelni a könyvesbolt - magyarázd el nekik, hogy nem arról szól, amire ők gondolnak. A könyv eleje a kapcsolatok megromlásának okait tárgyalja, a másik fele pedig a vagyonmegosztás, gyermekelhelyezés kérdésével foglalkozik, illetve azzal, hogy a biróság mit szokott figyelembe venni, mit tegyünk, és mit ne tegyünk a birósági meghallgatások során.

Ráadásul az internetről is megrendelheted http://www.uhu.hu/ind.jsp?…

"Ha tehát jól értem amit bizonyítani tud, hogy azt ő hozta a kapcsolatba (most a pénzre gondolok) azt kell visszakapnia, plusz a kétszáz arányos részét?
" Ebből csak azt kell megfizetned, amiből vagyontárgyak keletkeztek. Tehát ha pl. összesen 1 millát vitt a háztartásba, meg Te is 1 millát, ebből megettetek 1 millát, és a másik 1 millión vettétek a lakást (+ törlesztések), akkor nyilván csak az 1 millió fele az övé (vagy a jövedelmével arányos része az egymilliónak).

Mint emlitettem lehet részletfizetést kérni, csak a bíróság nagyon apró részleteket nem engedélyez nagy összegnél, hiszen az ellenkezik a másik fél méltányos érdekeivel.

Tényleg kell pénz a tanuláshoz is, ráadásul nagyon sok. Egyetemeken fél évi tandij százezer körül van.

Kaposváron nincs jogi egyetem, főiskola nem tudom milyen van, de ott nem lehet jogi végzettséget szerezni. Van Pesten, Pécsen, Miskolcon, Szegeden és talán Győrben.

Sok mindent lehet azonban suli nélkül is tanulni, pl. nyelvet, ha már valamilyen alapjaid vannak.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

F. Krisztina # 2005.03.29. 16:10

Kedves Derill!

A könyvet az átlalad leírt helyen rendeltem meg, de nem jött meg, pedig három hét eltelt, hiába írtam nekik emailt.

Köszönöm a jó tanácsokat, de képzeld sikerült megoldani a problémáinkat. Most megint vidám az élet. Az ő gyerekügye is megoldódott, a mostohaapa örökbefogadja, így arról is le van a gond.

Mégegyszer köszönöm mindekinek a tanácsokat, remélem nem lesz rá szükségem.

A könyvre visszatérve azért szívesen elolvasnám, majd valahol megveszem.

Üdv: Krisztina

derill # 2005.03.29. 16:21

Gratulálok!

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu