Örökösödés

Béres-Deák Attila # 2002.12.19. 19:11

Jegyeztessétek be az ingatlannyilvántartásba a tulajdonjogodat és akkor nem lehet semmi probléma. Annélkül is tulajdonos vagy az élettársi együtteélés alatt szerzett dolgok tekintetében, de a bejegyzés nélkül elég macerás a bizonyítás jelen helyzetben. A bejegyzés minden problémát megold.

attika

Rita (törölt felhasználó) # 2002.12.19. 11:26

Jelenlegi élettársammal 4 éve élek együtt. Előző házasságából 2 gyermeke született, akikkel - mivel külföldre költöztek - lassan 1 éve nem találkozott. Élettársamnak van egy telke, ami az Õ nevén van és volt rajta egy elkezdett ház alapja + 4 fala. Ezt már együtt élésünk során folytattuk, lassan elkészül a ház. Én is elvált vagyok 1 gyermekkel, együtt élünk most hárman. Előző házasságom után a közös házunkból nekem járt egy bizonyos összeg, amit most az épülő házba beleinvesztálunk. Kérdésem: Ha nincs az én nevemen is a ház és semmiféle bejegyzés, hogy közöm lenne a házhoz, milyen anyagi követeléseim lehetnek abban az esetben, ha ne adj' isten az élettársammal valami baj történik? Mihez van joguk az Õ gyermekeinek? Mi jár az én gyermekemnek (8 éves), ha véletlen velem történik valami, és hát azért ugye én is tettem valamit a kosárba - úgy havi keresetet, mint a bizonyos pénzösszeget is?!