Új élet... külföldön

derill # 2005.03.30. 19:25

Nem mennek ki, hanem megkeresik az ottani központi hatóságot. Az viszont iszonyu sokáig tart, tehát jobb, ha Te szerzed be. Ezt ugy tudod megoldani, hogy bemész a gyámhivatalhoz, elmondod, hogy a gyermek végleges külföldre távozásának az engedélyezését kéred. A gyámhivatal a jegyzőkönyvbe belefoglalja, hogy mit kell csatolnod. Közvetlenül nem küldhet megkeresést a kinti hatósághoz, a szolgálati ut meg évekig is eltarthat, ha a kinti hatóság nem tartja sürgősnek. Tehát Te szépen lefordittatod a jegyzőkönyvet arra a nyelvre, ahova mész, és beballagsz az ottani hatósághoz, hogy neked ilyet kell csatolnod, kéred, hogy csinálják meg. Erre megcsinálják, kezedbe nyomják és itt becsatolod. Persze előtte hiteles forditást csináltatsz ebből is.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Johi # 2005.03.30. 12:47

Köszönöm a választ Derill, már több ízben olvastam a válaszaidat és mindig tanultam belőle...

Én hetente hivogattam az apát könyörögve, hogy a fiának szüksége van rá... ami végül nekem okozott egészségügyi problémákat..
A gyereket folyamatosan hitegette és ezzel a lelki nyugalmát bolygatta tehát úgy érzem a jelenlegi állapot nyertese a kicsi és többen is (nevelők) megerősítettek ebben. Nekem soha nem volt célom megakadályozni a láthatást.
Bár ahogy ismerem még arról is hoz papírt, hogy halálos beteg...

Bárhová is megyünk külföldre kimennek környezettanulmány miatt vagy a helyi hivatalok fogják ezt megtenni?
Ha már ott tartunk az igazolások biztos nem jelentenek majd problémát...

Én soha nem vitattam, hogy ő a vérszerinti apa és nem én korlátozom apai jogainak érvényesítésében... soha nem tagadom ezt a tényt... de szeretném, ha legalább egy valóban gondoskodó nevelőapja lehetne a gyermekemnek...
Még egyszer nagyon köszönöm a választ

derill # 2005.03.24. 16:44

Addig nem, amig nem akarsz külföldre menni. Ha akarsz, és megtudja az apa - az alapján amit leirtál, már lehet, hogy érdekli.

Menj be a gyámhivatalba és kérd a gyermek végleges külföldre távozásának az engedélyezését. A jegyzőkönyvben mondd el, hogy nem látogatja a gyermeket, és azt is, hogy pontosan mikor látta utoljára. Kérd a kapcsolattartás ujraszabályozását oly módon, hogy évente pont annyiszor láthassa a gyermeket, amennyiszer saját magától élt a kapcsolattartási jogával.

Azt viszon vedd figyelembe, hogy a gyámhivatal vizsgálni fogja, hogy miért nem élt a kapcsolattartási jogával. Õ nem akart, vagy esetleg Te akadályoztad a kapcsolattartást, és emiatt nem élt. Ez utóbbi esetben nyilvánvalóan nem fogják a kérelmedet teljesiteni.

Mindehhez előbb persze tudnod kell, hogy hova külföldre. Kell majd ugyanis környezettanulmány, igazolni kell a jövedelmeteket, azt, hogy a lakhatásotok meg van oldva, és hogy a gyermek iskoláztatása megoldott. Erről mindről hivatalos igazolás kell. Ha ez meg van, vagy már beszerezhető, csak akkor inditsd az eljárást.

A férjed soha sem fog tudni a vér szerinti apa helyébe lépni, ezt ne felejtsd el. Lehet nagyon jó nevelőapa, de a gyerek igazi apja mindig a vér szerinti marad, akármilyen is.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Johi # 2005.03.24. 14:19

Tanácsot szeretnék kérni, hogyan lehetne békésen kiköltözni a leendő férjemmel, aki szeretné sajátjaként felnevelni gyermekem...
Az édesapa nem jelentkezik, könyörgés ellenére sem látogatja a gyermeket és gyermektartást sem fizet... lassan fél éve volt végrehajtásunk azóta engem?? büntet ezzel...
Félek, ha megtudja most elég boldogok vagyunk megint tönkreteszi ahogy eddig mindig.
Nem szeretnénk megfosztani a láthatástól, de mivel évente csak max 2x látja 10 percre ezt nem is lenne nehéz megszervezni.
Miként kellene ehhez hozzáfognom??
Jogilag milyen lépéseket kellene tennem?
Kinek bizonyítsam, hogy az apja nem foglalkozik a gyermekével? Érdekel ez egyáltalán valakit???
Minden tanácsot előre is köszönök...
Johi