öröklés külföldről

alorinc # 2005.04.13. 11:53

:)

derill # 2005.04.12. 19:55

Persze. Ha tudja, hogy azt kell megnéznie (én sem tudtam), tudja, hogy hol kell beszerezni (én nem tudom), és tud angolul (na azt sem tudok). Az emberek többsége meg szerintem nem olyan okos mint Te, hanem inkább rám hasonlit. Nem beszél nyelveket, és fogalma nincs, milyen kiadványban keresse az amerikai közjegyzőket, illetve hogy hol keresse a kiadványt. Azonban azt mindenki tudja, hogy van követség, és telefon.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

alorinc # 2005.04.12. 09:46

Azért gondolom a legtöbb ember nem tudja, hogy ki Mo-n az illetékes közjegyző, de nem a követséget hívja, hanem megnézi a telefonkönyvben. Ezt meg lehet tenni az American Phonebookban is.

ildike # 2005.04.12. 04:20

Köszönöm a segítséget, megpróbálok így nekikezdeni!

derill # 2005.04.10. 13:03

Ez igy szép, csak valószinüleg fogalma nincs, ki az ottani közjegyző. Ezért jobb a követség, ott felvilágositást kaphat mindenről.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

alorinc # 2005.04.08. 07:02

Azért mielőtt megbízzátok a céget kérdezzetek rá, hogy mennyit kér ezért a hagyaték felkutatásért, de én azt javaslom, hogy ha tudtátok, hogy hol lakott Amerikában, akkor az ottani közjegyzővel vegyétek fel a kapcsolatot, akár levélben, akár telefonon, és érdelődjétek meg mi volt az eljárásban.

ildike # 2005.04.07. 17:00

Köszönöm a válaszokat!
Belföldi hagyaték nem maradt. Õ még 56-ban ment ki.
Nem igazán tudom, miféle papírt kapott anyu, most próbálom vele előkerestetni.
Viszont megkeresett egy céget(?) aki állítólag eljárna az ügyében. De azért én még ennek a cégnek is utána szeretnék nézni.
Annyit tudok, hogy anyu címét találták meg, de rajta kívül van még 2 másik rokon aki érintett. De mindegyikük arra várt, hogy majd valaki intézkedik. Itt tart a dolog.
Ildi

alorinc # 2005.04.07. 14:05

Maradt e nagybátyád után belföldi ingatlan hagyaték?

Miféle értesítést kapott anyukád?

derill # 2005.04.07. 09:25

Olyan személyt kellene keresned, aki jártas annak az államnak a jogában, ahol a nagybácsi élt. A magyar jog szerint ezt nehéz lenne elbirálni, nem valószinü, hogy azonos. Végső soron keresd meg a nagykövetséget, és tájékozódj az ottani jog felől.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ildike # 2005.04.07. 04:42

Jó reggelt mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a követkető esettel kapcsolatosan.
Édesanyám nagybátyja az USA-ba költözött, ahol néhány éve meghalt. Akkor anyu kapott valamiféle értesítést az örökséggel kapcsolatosan, de nem intézkedett.
A kérdéseim a következőek:

• van-e elévülési idő, ha igen, akkor ez hány év?
  • hogyan lehet utánajárni a dolognak, ki tud segíteni elintézni?

Előre is köszönöm a segítséget!
ildi