Üdvözlet és köszönet minden idelátogatónak!
Amire választ keresek az az, hogy egy esetleges váláskor -ami pillanatnyilag nagyon valószínű- mire számíthatok a lakásom tekintetében.
A törénet röviden:
Vettem egy lakást 1996-ban. Természetesen hitel hegyekből. Tulajdonrész 1/1
Megnősültem 1997-ben, és még abban az évben megszületett a gyermekünk is.
1998-ban eladtam a lakást és vettem az árából egy nagyobbat. Jelzálog átterhelve az újra, stb... Tulajdonrész: 1/1
Közben apósomék néhány százezer forinttal segítettek, amiből felújítottuk az új lakást és az egyik hitelt kifizettük.
Egyszer már majdnem elváltunk de mivel a feleségemnek nem volt hová mennie és én nem tudtam annyit adni neki amennyit követelt, no meg a gyerek miatt is mégis együtt maradtunk.
Sajnos azonban semmi nem javult. Nem szeretném megvárni amíg elmérgesedik a helyzet. Inkább köszönjünk el kultúráltan.
Csakhogy félek, hogy már nem úszom meg annyival a dolgot.
Kérdésem:
Követelheti-e a nejem a lakás egy részét vagy valamennyi pénzt válás esetén? Ha igen, akkor mennyit?
Jelenleg nyolcadik éve vagyunk házasok.
Igaz-e az, hogy 10 év házasság után minden vagyon közösnek tekintendő?
Van-e annak jelentősége, hogy jelenleg az állandó lakcímük nem ide van bejelentve?
Számít-e az valamit, hogy annak idején az adásvételibe beleírattam, hogy a lakás a magánvagyonomat képezi? Ez is és amit eladtam is. Az adás-vételi szerződés itt olvasható: http://www.extra.hu/hogylegyen/
Előre is köszönöm a felvilágosítást.