különélés

derill # 2005.04.16. 09:31

Akkor egy része változik, ami azt jelenti, hogy amit szereztek különvagyon, még a haszonélvezeti jogról is irhattok szerződést, de a többi akkor is áll.

Véleményem szerint ha tudod, hogy ugysem jöhet rendbe a házasság, felesleges a papir miatt fenntartani, kezdjetek inkább mindketten uj életet (nem tudom hány éves vagy, de szerintem sosem késő).

Próbálj vele megegyezni, hogy közös megegyezéssel menjen, az ugyanis neki is neked is sokkal olcsóbb és gyorsabb. Ez esetben fél év vagy nem sokkal több.

Ha huzni próbálja, nem jelenik meg akkor mondjuk egy év, de ha jó az ügyvédje, akár több évig is el lehet huzni, de ez azért ritka.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

igazi # 2005.04.15. 20:47

Köszönöm Derill !

Tehát a közös vagyont megszüntettük ügyvédi ellenjegyzés mellett. Közös gyermekünk elmúlt 18 éves. Nincs közös lakás probléma, stb.Ingóságok is elosztódtak megegyezéssel.
Tehát megszüntettük a vagyonközösséget.Ugyan a jövőre is nyilatkoztunk, hogy ezen tul minden különvagyon lesz, de én mégis a válás mellett döntök, figyelembe véve a felsoroltakat még gyorsabban.
Ezek után mennyi időbe telik a válókeresetem beadásától a válás kimondása. Mi lesz ha nem jelenik meg sorozatosan a válóperen? Nem csak akkor hosszú egy válóper, ha előtte nem egyeztek meg vagyoni és gyermektartás kérdésében ? Hogyan tudja majd elhuzni? És meddig?

derill # 2005.04.15. 18:43

Õ örökli, és megilleti a haszonélvezet a feleségedet. Mondjuk hogy nem tudsz ujra megnősülni. Vagy ha szül mástól gyereket, a Te nevedre anyakönyvezik. Amit szereztek a házasság alatt, közös vagyon. Ha lerokkan, köteles leszel a tartására, de ő is a tiedre.
Egyenlőre több nem jut eszembe.

Döntsd el inkább. Ha ugy érzed, hogy helyrehozható a házasság, ne válj el. Ha nem, nem érdemes fenntartani, csak azért, hogy legyen egy papirod.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

igazi # 2005.04.15. 18:13

Házasságunk szerintem nagyon megromlott. Elhatároztam, hogy elválok feleségemtől. Õ ugy gondolta, hogy még helyrehozható a kapcsolatunk. Különköltöztünk már 2 éve. Ügyvéd előtt most elosztottuk ingatlanjainkat és ingóságainkat. A jövőre is nyilatkoztunk, hogy semilyen anyagi kötelezettséggel nem tartozunk egymásnak. Feleségem kérése, hogy a tásadalmi megitélés vagy a reménye miatt miatt ne váljunk el...
Kérdésem az hogy mi történik halálom esetén, ha van egy közös gyermekünk remélem az én részemet ő örökli és a haszonélvezet nem illeti meg a feleségemet .

Ez így van ? Ha nem akkor be kell adnom a válókeresetet. Van még egyéb veszély is ha nem bontom fel a házasságot ?