Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok:
1 hónapja kimondták válásunkat. Mivel nem akartam sem az időt, sem az idegrendszerünket hosszú ideig nyírbálni(egy ügyvéd ugyanis azt mondta, ha a 2 gyereket, a lakást, a kocsit és a bt-t nézi, akkor ez évekig is eltarthat), ezért belementem a közös megegyezéssel történő válásba. Ez a lakást közös használatát jelenti, (míg el nem adjuk ill volt férjem ki nem fizet-ő ragaszkodik a lakáshoz) és a gyerekek elhelyezését kisfiú -12 év hozzám-kislány 14 lesz - hozzá, közös szülői felügyelettel. Ez a papír forma, mert a valóságban az történne, hogy mindkét gyerek nálam van, és ő fizet 15000 Ft-ot +a családi pótlékot. Azért beszéltük így meg, mert ő nem egyezett bele semmi más elgondolásba válás címén, mondván: beperelem.
Eddig jó is lenne, de most teljesen kifordult önmagából, mert
- én nem megyek el otthonról a hétvégén és nem hagyom ott a két gyereket, hogy ő odavigye a barátnőjét és így négyesben együtt legyenek. Szerinte én akadályozom az életformáját, bár mondtam többször, hozza a csajt nyugodtan. Le akarja választani a lakást, amire lenne is mód, de utána ki veszi meg??? Nem beszélve a fennmaradó közös közüzemi számlákról- már nem bízom benne...
- a lakásból nem tud kifizetni, de eladni se akarja, ha megemlítem, hogy a kocsiból is és a bt-ből is ki kellene fizetnie legalább a lakást rendezzük, akkor idegrohamot kap, hogy mi közöm hozzá... Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a lakás eredetileg az én nevemen volt, mivel az én telkemre építettük, nekem volt pénzem amiből elkezdtük az építkezést és a válás alatt írtam alá egy papírt, hogy a fele az övé -ezzel is megkönnyítve, egyszerűsítve a kifizetést vagy eladást...
- se a megbeszélt összeget, se a családi pótlékot nem kaptam meg áprilisra, ugyanakkor én veszek mindent a gyerekeknek
- a tavalyi év végén több, mint 60000 Ft-tal tartozott nekem - rezsi, karácsony..., azt mondta, rendezi, de most ettől is dühöng -engem már időnként ez a pénz se érdekel
- ha otthon van, akkor mindenbe beleköt, folymatos a veszekedés, a kislányt félti egy esetleges új apukától, hangsúlyozza, hogy szerencsére a lány nála van. A tegnap esti vita után a kislány szájából elhangzott, hogy már csak egy hónapig lesz az övé. (Május 9-én betölti a 14-et)
Ha azt mondjátok buta vagyok, naív és hiszékeny, akkor igazatok van.
Csak kérlek, segítsetek, mit csináljak? Hogyan tovább???