válás után van kiút?

Secret # 2005.05.03. 06:58

Köszönöm a választ.
üdv.: Secret

derill # 2005.05.03. 06:56

Andinál az egyezséget jogerős végzéssel jóváhagyták. Ha pedig valaki egyezséget köt, majd utóbb ellenkeresetet nyujt be, az azt jelenti, hogy már nem akar egyezséget kötni. Itt még nincs jogerős jóváhagyó végzés, ha jól sejtem. Ha van, akkor köti az egyezség.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Secret # 2005.05.02. 13:27

Derill!
És mi van akkor, ha közös megállapodással indult a bontóper és ezt időközben megváltoztatta, magyarán ellenkeresetet nyújtott be? A megállapodást természetesen saját elhatározásából írta alá.
Ebben az esetben nem vonatkozik rá az, amit and93-nak írtál az utolsó bekezdésben?
Köszönettel: Secret

derill # 2005.04.29. 13:28

Nehéz ügy, mivel egyezséget irtál alá. A gyermekelhelyezési részét két éven belül nem tudod bolygatni, csak ha a körülmények nagymértékben megváltoztak. A gyerek viszont 14. életévének betöltésekor önállóan is benyujthat kérelmet a birósához, ha alapvető jogait megsértik. A gyermeki jogok felsorolását az 1997. évi XXXI. törvényben találod, az elején.

Az egyezség tekintetében meg lehet próbálni egy pert azzal, hogy megtévesztettek (mármint a férjed).

Ha valaki egyezséget köt és az már jogerős is (amint sejtem az), akkor elég nehéz bármit is csinálni, persze nem lehetetlen. Részleteiben kell ahhoz az ügyet ismerni, hogy kiderüljön, mit lehet csinálni.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

and93 # 2005.04.27. 09:49

Március 30-án, kb ápr. 12-én kaptam kézhez. Köszönöm a segítséget!

derill # 2005.04.26. 16:44

Mikor lett jogerős a határozat?

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Secret # 2005.04.26. 12:09

Ne izgulj, rögtön jön derill!
Secret

and93 # 2005.04.26. 11:38

Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok:
1 hónapja kimondták válásunkat. Mivel nem akartam sem az időt, sem az idegrendszerünket hosszú ideig nyírbálni(egy ügyvéd ugyanis azt mondta, ha a 2 gyereket, a lakást, a kocsit és a bt-t nézi, akkor ez évekig is eltarthat), ezért belementem a közös megegyezéssel történő válásba. Ez a lakást közös használatát jelenti, (míg el nem adjuk ill volt férjem ki nem fizet-ő ragaszkodik a lakáshoz) és a gyerekek elhelyezését kisfiú -12 év hozzám-kislány 14 lesz - hozzá, közös szülői felügyelettel. Ez a papír forma, mert a valóságban az történne, hogy mindkét gyerek nálam van, és ő fizet 15000 Ft-ot +a családi pótlékot. Azért beszéltük így meg, mert ő nem egyezett bele semmi más elgondolásba válás címén, mondván: beperelem.
Eddig jó is lenne, de most teljesen kifordult önmagából, mert

1. én nem megyek el otthonról a hétvégén és nem hagyom ott a két gyereket, hogy ő odavigye a barátnőjét és így négyesben együtt legyenek. Szerinte én akadályozom az életformáját, bár mondtam többször, hozza a csajt nyugodtan. Le akarja választani a lakást, amire lenne is mód, de utána ki veszi meg??? Nem beszélve a fennmaradó közös közüzemi számlákról- már nem bízom benne...
  2. a lakásból nem tud kifizetni, de eladni se akarja, ha megemlítem, hogy a kocsiból is és a bt-ből is ki kellene fizetnie legalább a lakást rendezzük, akkor idegrohamot kap, hogy mi közöm hozzá... Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a lakás eredetileg az én nevemen volt, mivel az én telkemre építettük, nekem volt pénzem amiből elkezdtük az építkezést és a válás alatt írtam alá egy papírt, hogy a fele az övé -ezzel is megkönnyítve, egyszerűsítve a kifizetést vagy eladást...
  3. se a megbeszélt összeget, se a családi pótlékot nem kaptam meg áprilisra, ugyanakkor én veszek mindent a gyerekeknek
  4. a tavalyi év végén több, mint 60000 Ft-tal tartozott nekem - rezsi, karácsony..., azt mondta, rendezi, de most ettől is dühöng -engem már időnként ez a pénz se érdekel
  5. ha otthon van, akkor mindenbe beleköt, folymatos a veszekedés, a kislányt félti egy esetleges új apukától, hangsúlyozza, hogy szerencsére a lány nála van. A tegnap esti vita után a kislány szájából elhangzott, hogy már csak egy hónapig lesz az övé. (Május 9-én betölti a 14-et)

Ha azt mondjátok buta vagyok, naív és hiszékeny, akkor igazatok van.
Csak kérlek, segítsetek, mit csináljak? Hogyan tovább???