Az ügyvéd semmiről nem köteles az ellenfelét tájékoztatni. Akkor tájékoztathat, ha a saját ügyfele ezt kéri tőle.
válás , ügyvéd megkeresett
Rendben, a tárgyaláson legyen részrehajló de a válóper eredményéröl, ügyfélszámról tájékoztat?
Ügyvéd mindig "részrehajló" , azaz megbízója érdekeit képviseli.
Ez már biztató :) Közben megtaláltam a feleség (?) ügyvédjét is aki anno a válást bonyolíthatta. Az ügyvéd megtagadhatja-e a tájékoztatást? (lehet-e részrehajló?)
Úriember biztosra nem fogad. Tényleg kikeresik, ha személyesen bemegy.
Fogadni is mernél nagy tételben ?! :)))
Ha személyesen bemegy, név alapján kikeresik neki.
Ne biztasd, mert ügyszám nélkül úgyis elhajtják.
Gyorgy,
megprobalhatod nev alapjan, de neked kell bemenned szemelyesen az adott birosag ugyfelszolgalatara.
Egyáltalán nem fognak telefonon vagy e-mailben tájékoztatást adni.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Az ügyfélszám kérése nem megoldható mert a feleség vagy volt feleség szándékosan nem segít ebben. Azt tudom, hogy melyk város bíróságán rendezte (már ha rendezte) az ügyet. Lehetséges-e csak név alapján megkerestetni az ügyet?
Úgy még csak fel bontják a házasságot, ha az alperes nem jelenik meg személyesen. De úgy, hogy a küldeményeket sem veszi át, már sokkal nehezebben.
Ügyszámot kérj tőle, annak alapján a területileg illetékes bíróságtól megtudod van-e ügy és mi a kimenetele.
Tisztelt fórumtársak,
kérdezni szeretném, hogy hol érdeklödjek az irányban, hogy a feleségem (vagy a volt feleségem) elintézte-e a válást vagy nem. Én Angliában voltam amikor intézte és nekem megüzente, hogy elintézte de a hivatalos papírt nem küldte el, még beszkennelve sem. Köszönöm.
a keresetlevélből csak kaptál egy példányt, illetve csak tudod, hogy miért akar elválni.
Köteles nem vagy, de ha se nem tárgyalsz, se nem mész el a bíróságra, akkor a fejed felett fognak dönteni, a véleményed figyelembe vétele nélkül.
Feleségem ügyvédjével köteles vagyok-e tárgyalni, ha hív?
Az első tárgyalásra nem mentem el. Nem tudom mi áll a válás indokában.
Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02