Szeretnek erdeklodni
Van egy árva kislányom aki árva 12 évvel ezelott meghalt a ferjem.Ujra ferjhez mentem es tudom hogy a lányom nevelt gyermeknek számit.Most a ferjem munkahelyen beiskolázási utalványt adnak a dolgozoknak.Azt szeretnem megkerdezni hogy
a lányomat ez a juttatás megilleti e-
Válaszukat elore is koszonom
nevelt gyermek
Az a baj, hogy azt se akarja. neki az az elmélete, hogy majd halála előtt 1 perccel megnevezi az örököst, annak függvényében, hogy ki mennyit gondozta. Hiába mondjuk neki, hogy ha ír is végrendeletet, akkor azon még változtathat.
Ajándékozza neked haszonelvezet fenntartasaval, ha az jobban hangzik.
Tisztelt Fórum!
Ha én nevelt gyermek vagyok, nem fogadtak örökbe és meghal a nevelőszülőm, akkor őutána nem öröklök semmit, ha nem ír végrendeletet. Végrendeletet nem fog írni, mert írtózik a halál témájától is.
A gyámhatósági szervtől ha ott nevelkedtem volna, kaptam volna lakhatási támogatást, de mivel a nevelőanyukám nevelt, így azt nem kaptam.
Mit tudok ez esetben csinálni?
Végrendeletet semmilyen körülmények között nem fog írni a nevelőanyukám az elvei miatt. 30 éve lakom nála, idős 85 éves.
Arra van lehetőség, hogy a gyámhatóságtól kapjak valami támogatást nevelőanyukám halála után?
Köszönettel: Anna
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02