látni se akarja a gyereket aztán mégis?!

Bianca80 # 2017.07.16. 12:31

Talán egy kis segítség ha leírom a mi helyzetünket. 3 éves a kisfiam nem ismeri az apukát. Tavasszal volt az elhelyezés es a láthatás szabályozás. Nagyon rossz a viszonyunk az édesapával erre trkintettel illetve hogy nem ismeri a kisfiú láthatási felügyeletet kértem a családvédelmi hivatalban mert ott lehetek illetve egy hivatalos személy is. Havi kétszer 3 óra az idei évben. Ez megnyugvást adott.

lajcsó # 2017.07.13. 06:37

"de az apát nem, ha nem él a láthatással, hogy van ez?"
Ez úgy van, hogy őt is büntetik. Jelezd az illetékes gyámhatóság felé a problémádat!

molnarkrisztina3 # 2017.07.12. 22:22

ez annyira érdekes számomra, hogy mindenki nek van joga... pl. az apának, de tudtommal a jog kötelezettséggel jár és ez senki sem érdekel.

Pl. nem sétálhat apuka ki-be a gyereke életébe kénye kedve szerint. Mert az anyát büntetik, ha nem adja a gyereket, de az apát nem, ha nem él a láthatással, hogy van ez? (kérdezem csakúgy általánosságban).

ObudaFan # 2017.07.12. 16:15

Bár, ha ez egy egy hónapos szünet volt, akkor ezt sem nagyon.

ObudaFan # 2017.07.12. 16:14

Nemcsak az apának van joga a gyerekkel való kapcsolattartásra, hanem a gyereknek is az apával való kapcsolattartásra. Az, hogy volt ebben egy szünet és most a gyermek​ nincs szokva az apjához legfeljebb arra lehet hivatkozási alap, hogy a kapcsolattartas rövidebb idotartammal induljon és fokozatosan álljon be hosszabb idore. Tehát ha még nincs szabályozva, akkor ez talán elérhető.

alfateam # 2017.07.12. 12:59
alfateam # 2017.07.12. 12:57
molnarkrisztina3 # 2017.07.12. 12:18

üdv,
egedül nevelem 2 gyermekemet, gyerektartást kapok, válóper még nem volt. Láthatást magunk közt megbeszéltünk, bár egyre ritkul...

Apuka eléggé indulatos, legutóbb telefonon keresztül halálosan megfenyegetett és hogy a gyereket se akarja látni. A telefonbeszélgetéseimet rögzítem, ezt ő tudja, sőt kifejezetten, bár nem túl kultúráltan jelezte, hogy nyugodtan rögzítsem.

Egy hónap után felhívtam, hogy a számlaszámom megadjam azok után amit mondott, ez a logikus. mondta, hogy látni akarja a gyereket is... Megkérdőjeleztem, mire azt a választ kaptam, hogy felidegesítettem, azért mondta amit mondott. És mintha mi sem történt volna úgy beszélt.

Eléggé tanácstalan vagyok, amit tudok az, hogy nem szeretnék vele találkozni, max. nyilvános helyen. A gyerek 3 éves lesz, nem keresi az apukáját, nem nagyon ismeri, nem szeretném, hogy találkozzanak. Egyébként nem tudja ellátni, nem tud gondoskodni róla, felügyelni kell, hogy ne csináljon galibát a gyerekkel.

Mit tudok tenni? Elnézést, ha nem írtam le minden részletet, ami fontos lehet a megválaszolásban, rutintalan vagyok a témában.