testver, elettars ellentet

ObudaFan # 2017.08.26. 07:20

Ha jól értem, ez elsősorban a testvered és az élettárs közötti jogvita, te leginkább csak perjogi okokból állsz perben. Ebből adódóan ha te egyszerűen nem vitatod a keresetet, akkor a többit majd lejátssza a két vitatkozó fel. Ezzel egyutt ha úgy érzed, hogy kell védeni ,az érdekeiket, akkor keress jogi képviselőt.

Samas # 2017.08.25. 06:30

Edesapam halala utan, a testveremmel ketten oroklunk ket autot es egy hazat. Elettarsi kapcsolata volt hosszabb ideje. Az elettars kolcsont adott apunak, melynek egy reszet en hasznaltam fel. Igenyt tart az egyik autora, melynek erteke fedezi a kolcsont. A testverem nem ismeri el a tartozast, nem akar adni semmit, az auto ram eso reszet felajanlottam az elettarsnak, de nem fogadta el. Kereseti kerelmet adott be a birosagnak, szeptember vegen lesz a targyalas, ahol masod rendu alpereskent vagyok beidezve. Jogosultsagot kaptam partfogo ugyvedi kepviseletre, tobb ugyveddel is probaltam mar megbizast kotni, de senki nem valalta el az ugyem meg plusz munkadij fejeben sem, hogy a testveremmel nem egy erdeket kepviselunk, ugyanis az orokseget jelenleg o lakja, birtokolja, nekem abbol nem szandekozik semmit sem atadni, kifizetni. Perelnem kell ahhoz, hogy hozzajussak az oroksegemhez. Az az allaspont amit az ugyvedek tanacsoltak, miszerint az elettarsi kapcsolatban szerzett javak alapjan valoszinusitheto, hogy az elettarsnak nem itelnek semmit az oroksegbol, nekem kicsit sem kedvezo, en hosszu tavra szereznek egy ellenseget az elettars szemelyeben, aki minden alkalomal megprobal majd alamtenni, pedig en a tartozas egy reszet elismernem,(azt az oroksegbol szeretnem ha megkapna, nem a sajat tulajdonombol) raadasul hozzasegitenem a testverem egy olyan autohoz aminek nem tudom majd a jogos orokos reszet jelelnlegi ertekeben per utjan megszerezni tole. Ebben az ugyben nekem nem a felperes, hanem a masik alperes az igazi ellenfelem. Mi lehet ebben az esetben segitseg a szamomra, mire szamitsak, ha jogi kepviselet nelkul megyek a perre?