Vegrendelet


drbjozsef # 2017.10.10. 19:34

Ettől az még nem érvénytelen. Pontosabban : ettől függetlenül is lehet érvénytelen.

Egy végrendeletnek számos alaki és tartalmi követelménye van, ha valami hibádzik, eséllyel lehet megtámadni. De ezt csak egy ügyvéd tudná eldönteni, ha látja.

drbjozsef # 2017.10.10. 11:28

Nemo74,

attól, hogy nem fizetett, még nem lesz érvénytelen a végrendelet.

Szépen írásban tértivevénnyel felszólítod a fizetésre, számlamásolatokkal, 15 napos határidővel, fizetési meghagyás kibocsáttatásának lehetőségével.
Ha nem fizet, elballagsz egy közjegyzőhöz, és indíttatsz vele egy fizetési meghagyást. Vagy fizet arra, vagy végrehajtatod, vagy bíróságon pereled el tőle.

Egyébként az a végrendelet azt írja, hogy gondoskodjon, vagy azt, hogy fizesse is? Nem ugyanaz.

ObudaFan # 2017.10.10. 11:28

Nemo74

Ha az a kérdésed, hogy XY eleshet-e attól, amit a végrendeletben kap, akkor az a válasz, hogy csak ha a végrendelet kifejezetten így rendelkezik arra az esetre, ha nem teljesíti a kötelezettségét.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.10. 09:50

Mi a csudát támadnál rajta?

ObudaFan # 2017.10.09. 10:48

Érvénytelen a végrendeletnek az a rendelkezése, amely a végrendeleti tanú részére rendel juttatást, kivéve, ha a végrendeletnek ezt a részét az örökhagyó saját kezűleg írja le, vagy ha ezt a részt külön másik két tanú hitelesíti.
Ugyanígy érvénytelen a végrendelet tételében köreműködő személy részére adot végrendeleti juttatás.
Én annak idején pusztán azzal egy kedvező egyezséget értem el a törvényes örökös számára, hogy felvetettem, hogy a végrendeletet készítő közjegyzőhöz a végrendeleti örökös vitte el az örökhagyót, pedig fel sem ment oda vele. (Bár azért egy perben ez már valószínűleg kvés lett volna.) Én azt mondom, hogy aki örökölni szeretne, az a biztonság kedvéért semmilyen módon ne folyjon bele a végrendelkezés folyamatába.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.09. 06:53

Még csak jelen sem nagyon lehet. (De ezt mintha már mondták volna neked.)

Sonjasonja # 2017.10.09. 06:43

A masik tanu lehetek en vagy edesanyam? Vagy kizart,h a vegrendeletben szereplo szemely tanu legyen?

ObudaFan # 2017.10.08. 18:48

Hacsaknem saját kézzel, kézírással írja a végrendeletet édesapád, elengedhetetlen, hogy két tanú együttes jelenlétében írja alá. Az egyik tanú lehet az ügyvéd, de kell még valaki.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.08. 17:00

Paranoia rulez...

Sonjasonja # 2017.10.08. 15:16

Tisztelt Forumozok!

Edesapam eleg beteg mostanaban es gondolkozott vegrendeleten. Az ugyved azt mondta,amikor ott volt nalunk,hogy a vegrendelet irasakor nem lehetnek jelen a vegrendeletben szereplo szemelyek. Mert tiltja a szabalyzat.
Illetve az ugyved kettesben akarna megirni a vegrendeletet apammal. Nem beszelt tanuk jelenleterol.

Ez tenyleg igy megy? Nekunk az a gyanunk,h valahogy ki akar minket semmizni az ugyved az orvos ismerosevel.

Az ugyved elmondta,h x korhazban a vezeto helyettes a baratja es hogy ott milyen jol ki tudnak vizsgalni apukamat. Allandoan arra akarja rabeszelni apukam,hogy menjen be abba a korhazba.
Sajnos a keruleti hsziorvos is ugyanabba a korhazba tudja csak beutalni,mert oda tartozik. Apukam megmondta,hogy nem akar korhazbs menni,mert nem bizikaz orvosokban. (Allitasa szerint fel,hogy megolik. )

Anyam apolasit sem kap,de 24 orat latja el apam,eteti,itatja. Ha leesik a kanaperol ,mi szedjuk frl a foldrol. Ez megy honapok ota.

Mit tudunk tenni?

Ez az ugyved pazichiatriai gyogyszereket szed es meg egy szamlat sem tud megirni. A szerzodes gepelesehez is vkit alkalmaz,aki nem ert hozza es tele van hibaval az irat.

Apam ragaszkodik hozza,mert regen is csinaltatott vele szerzodeseket. Regen nagyon jo ugyved volt,de sajnos ma mar nem az teljesen.

Ez szabalyos,hogy ugy dolgozik egy ugyved,hogy pszichiatriai gyogyszereket szed?

Elore is koszonok barmilyen segitseget,otletet. Barmilyen gyakorlati javaslatot akar laikusoktol is.

Udv,
Sonjasonja