Vagyonmegosztás.

ObudaFan # 2017.10.27. 13:31

Legalább a közös vagyon ráeső részéig igen.

milánka # 2017.10.26. 17:13

kedves szakértők! nem találtam választ arra seholsem, hogy az egyetemleges adóstársság az hogy alakul?
A helyzet:
A férjem bátyja 8 évvel ezelőtt vett fel egy ingatlanfedezetű személyi kölcsönt. Ebben a férjem(mint a ház másik felének tulajdonosa) adóstárs, és úgy is, mint a közjegyző előtt bevont aláíró adóstárs is.
A kérdésem az, hogy mivel az előző házassága alatt keletkezett ez az adóstársság, az exfeleség adóstárs e a kölcsönben?
Köszönöm

ObudaFan # 2017.10.22. 15:43

Igaz.

Szomorugyerek # 2017.10.21. 18:27

Édes anyám a ház felét követeli, Voltunk ügyvédnél, és a lényeg az hogy ha nemtudja egyik fél sem kifizetni a a másikat,akkor elkell adni a házat,de mi nem szeretnénk. itt voltunk gyerekek.Ügyvéd azt mondta. hogy Ha nem tudunk fizetni, akkor el lesz árverezve a ház. Igaz ez? ..

ObudaFan # 2017.10.21. 14:10

Ha rendezve lett, miert arverezne a bank? Es kik azok az ok hárman? Tovabbra sem ertheto a kérdésed.

Szomorugyerek # 2017.10.20. 21:53

A hitel rendezve lett, és átruházta a tulajdon részét ránk .( két gyerekre ) . bocsánat az értetetlenségért , kimerült vagyok emiatt az egész miatt. köszönöm a gyors válaszod.

ObudaFan # 2017.10.20. 21:50

Szerintem ennek a tányállásnak fuss neki még egyszer. Most attól a hiteltől félted a házat, amit annak idején felvettek a szüleid? Ha igen, akkor hogyan lehetséges, hogy édesapád a hitellel terhelt ingatlant átruházta? És pontosan kire? És kik azok az ők hárman, ha te vagy az egyik gyerek?

Szomorugyerek # 2017.10.20. 20:38

Sziasztok. segítségét szeretnék kérni ,azoktól, akik értenek hozzá, Édes anyám hűtlenség miatt felrúgta a családi életünket. 25 éve házasok édesapámmal , miután összeházasodtak vettek fel hitelt( közösen ) és építettek egy házat,a hitelre nagyrészt édes apám kereste a pénzt(kilett fizetve a kölcsön) mint minden másra ami Feles,Apám kidolgozta már az életet,nem hitelképes,nem akar hitelt felvenni semmi képpen.

Célunk az lenne hogy a házat megtudjuk tartani,de ne keljen fizetni,vagy annyit amennyi tényleg jár.!

kérdésem:Édes apám lemondott az ő 50% a két gyerek részére és egy holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyzet a szerződésbe , Ha ők hárman nem szeretnék eladni a házat,és kifizetni se tudják a másik félt,akkor a házat elárverezheti a bank? Kérlek titeket segítsetek, itt nőttem fel, nem szeretnék eladni a házat,se adóságba verni magunkat, várok minden tippet ötletet tanácsadást és segítséget! köszönöm. egy Szomorú kölök...