Legalább a közös vagyon ráeső részéig igen.
Vagyonmegosztás.
kedves szakértők! nem találtam választ arra seholsem, hogy az egyetemleges adóstársság az hogy alakul?
A helyzet:
A férjem bátyja 8 évvel ezelőtt vett fel egy ingatlanfedezetű személyi kölcsönt. Ebben a férjem(mint a ház másik felének tulajdonosa) adóstárs, és úgy is, mint a közjegyző előtt bevont aláíró adóstárs is.
A kérdésem az, hogy mivel az előző házassága alatt keletkezett ez az adóstársság, az exfeleség adóstárs e a kölcsönben?
Köszönöm
Igaz.
Édes anyám a ház felét követeli, Voltunk ügyvédnél, és a lényeg az hogy ha nemtudja egyik fél sem kifizetni a a másikat,akkor elkell adni a házat,de mi nem szeretnénk. itt voltunk gyerekek.Ügyvéd azt mondta. hogy Ha nem tudunk fizetni, akkor el lesz árverezve a ház. Igaz ez? ..
Ha rendezve lett, miert arverezne a bank? Es kik azok az ok hárman? Tovabbra sem ertheto a kérdésed.
A hitel rendezve lett, és átruházta a tulajdon részét ránk .( két gyerekre ) . bocsánat az értetetlenségért , kimerült vagyok emiatt az egész miatt. köszönöm a gyors válaszod.
Szerintem ennek a tányállásnak fuss neki még egyszer. Most attól a hiteltől félted a házat, amit annak idején felvettek a szüleid? Ha igen, akkor hogyan lehetséges, hogy édesapád a hitellel terhelt ingatlant átruházta? És pontosan kire? És kik azok az ők hárman, ha te vagy az egyik gyerek?
Sziasztok. segítségét szeretnék kérni ,azoktól, akik értenek hozzá, Édes anyám hűtlenség miatt felrúgta a családi életünket. 25 éve házasok édesapámmal , miután összeházasodtak vettek fel hitelt( közösen ) és építettek egy házat,a hitelre nagyrészt édes apám kereste a pénzt(kilett fizetve a kölcsön) mint minden másra ami Feles,Apám kidolgozta már az életet,nem hitelképes,nem akar hitelt felvenni semmi képpen.
Célunk az lenne hogy a házat megtudjuk tartani,de ne keljen fizetni,vagy annyit amennyi tényleg jár.!
kérdésem:Édes apám lemondott az ő 50% a két gyerek részére és egy holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyzet a szerződésbe , Ha ők hárman nem szeretnék eladni a házat,és kifizetni se tudják a másik félt,akkor a házat elárverezheti a bank? Kérlek titeket segítsetek, itt nőttem fel, nem szeretnék eladni a házat,se adóságba verni magunkat, várok minden tippet ötletet tanácsadást és segítséget! köszönöm. egy Szomorú kölök...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02