Köszönöm. Megpróbálom.
Földtulajdonról lemondás
Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat. A régi GYIVI, talán igy ismered. Budapesten a VIII., Alföldi u. 9-13. szám alatt van.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Minek a rövidítése a TEGYESZ?
Ajándékozd a TEGYESZ-nek, nekik szerintem biztos kell, vagy a Vöröskeresztnek, vagy az ottani egyháznak.
Az állam egyébként végső örökösként köteles elfogadni, de csak mint örökséget. Ti már elfogadtátok a hagyatékot ezért az állam itt már nem örökösként lépett volna be.
Az önkormányzat pedig nem az állam képviselője, hanem a helyi közösség maga, akiket képviselők képviselnek (ez a képviselőtestület). Az államot a pénzügyminiszter képviseli, az állam vagyonának a kezelésével pedig a Kincstárügyi Igazgatóság foglalkozik.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Sajnos nem.
Ajándékba sem kell a tulajdonostársaknak. Van olyan tulajdonostárs akinek a nevét nem is ismerem. Elvileg valamilyen rokoni ágazatnak kell pedig lennie. Idős emberekről van szó. Édesanyám szerint, akit ő ismer a tulajdonostársak közül van olyan is aki már nem is él. Ezt nem értem egyébként, hogy elhunyt nevén hogyan lehet földtulajdon.
Ha valaki tud konkrét alapítványt nevet címet, akinek kell. Szívesen felvenném vele a kapcsolatot.
Nem köteles elfogadni. A Ptk. szerint ingatlan tulajdonjoggal nem lehet felhagyni, de elajándékozni igen. Ha találsz egy alapítványt akinek kell, akkor is ajándékozási szerződést kell kötni, más jogcímen ugyanis nem mehet a tulajdonába.
Esetleg a többi tulaj nem venné meg névleges áron?
Ügyvéd - Társasági szakjogász
A következő kérdésem lenne. Édesapám halála után több osztatlan tulajdonrészű zártkerti ingatlanokat örököltünk. Az illetéket megfizettük. Határozatot a földhivataltól megkaptuk.
Felajánlottuk az önkormányzatnak a tulajdonjogot ingyen, de az Önkormányzat nem fogadta el. Úgy tudtam, hogy köteles elfogadni, mint az Állam képviselője.
Nincs kinek sem elajándékozni, sem vételre felajánlani. Itt elsősorban a tulajdonostársakra gondoltam.
Konkrétan milyen törvény alapján lett volna köteles elfogadni a felajánlott földterületeket, ha köteles lett volna?
Másik topikon javasolták, hogy ajánljam fel alapítványnak. Ha valaki tud konkrét alapítványt nevet címet, akinek kell. Szívesen felvenném vele a kapcsolatot.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02