Mindenkinek köszönöm a segítséget.
két lakásból egy sem?
Nyilván ezek szerint ő is ragaszkodik, kettévágni meg mégsem lehet őket. Megkérdezik a 17 évest, a 11 évest pedig megkérdezhetik, illetve pszichológiai vizsgálatot rendelhetnek el.
Igy a válás akár évekig is elhuzódhat (a járulékos dolgokat is - gyerekelhelyezés, vagyonmegosztás - figyelembe véve).
Kérjetek közös szülői felügyeletet ugy, hogy a gyerekek egy hétig nálad, egy hétig az apánál vannak, ebbe szerintem belemenne, és ez a legjobb a gyerekeknek is.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Sziasztok!
Ma új gond merült fel. ugyanis eddig közös megeggyezéssel akartunk válni. Most azt mondja, hogy csak akkor, ha a gyerekek vele maradnak. Nem tudom, hogy működik ez, megkérdezik a gyerekeket, hogy kivel szeretnének élni? 17és 11 évesekről van szó.
Nem szeretném, ha lelkileg sérülnének a válas során, ezért valami gyors és kímélő eljárást szeretnék. A gyerekekhez ragaszkodom, kérlek, segítsetek!
Köszönöm.
hát ha közös tulajdonban van a lakás, és aezt az eljárés során bizonyítod is (amire az elmondottak alapján teljesen reális az esélyed), akkor külön kell majd rendelkezni a közös lakás használatáról - és ott bizony az is kijöhet, hogy a férjednek kell elhagyni a lakást ... szóval inkább ne költözz el addig, amíg nem beszéltélk egy ügyvéddel, nincs beadva a közös vagyon megosztása iránt a kereset, nincs feljegyezve az ingatlanra a per, vagy nem kaptad a lakás felét a férjedtől - reális értéken
szóval tanácskozz saját ügyvéddel, ebben a kérdésben ne bízz meg a férjedben, mert könnyen hoppon maradhatsz ...
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Még egy kérdés merült fel bennem: akkor sem érhet kár, ha elköltözöm a férjemtől a szüleimhez?Mert hallottam valami olyasmit, hogy így lemondok a részemről.
Még egyszer köszönöm.
Javaslom, hogy kérd a perfeljegyzést. Bár nem feltételezem, hogy rosszhiszemü, de ha ő eladja ezt a házat (megteheti ha nincs perfeljegyzés), és a biróságon azt mondja, hogy feléltétek az árát, akkor bajban leszel. Egyben kérd azt is, hogy állapitsa meg a biróság, hogy a ház közös tulajdon, és a fele téged illet (ingatlannyilvántartáson kivüli tulajdonos vagy).
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Házasok vagytok, közösen vettétek.
Közös tulajdonú akkor is, ha nem így van bejegyezve, illetve a Bíróságon a vagyonmegosztásnál kell megemlíteni.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni válás ügyben.
19 éve élek együtt férjemmel, de most szeretnék elválni.Van két gyermekünk. Régebben közösen vettünk egy házat, azonban elköltöztünk és az árán vettünk 2 lakást külön névre. Az én nevemen lévő lakást el kellett adni, mert nem volt a férjemnek munkája, most az ő nevén lévőben lakunk. Mik az esélyeim, hogy kapok-e részt az ő lakásából? Hiszen a közös házunk árából vettük?
Előre is köszönöm válaszotokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02