Azt hiszem,mégsem fogunk beállni a "tömeg-esküvőt-kötők"sorába...ha nem jár szinte semmi pluszzal költségileg,viszont hatalmas plusszal "ÁTÉLÉSileg",akkor miért ne azt választanánk???!!!!!
Házasságkötés külföldön
Erről irtam én is. Az én esküvőmön csak a férjem volt jelen, az apám, az öcsém (mert kellett két tanu), meg én (ja meg az anyakönyvvezető). Ennyi elég is volt, nem ettől tart a házasságom már 20 éve:) (23 éve vagyunk együtt).
„Nem a felszini csillogás számit, hanem az, hogy igazán fontosak legyetek egymásnak.”
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Kedves Derill!
Ne haragudj,de szerintem meg egy esküvőnek nem kéne mindig arról szólnia,hogy egy fél évig készül rá az ember,aztán a lagzi címszó alatt fut az evés-ivás...",mindenkinek minden jó legyen,s mindenki érezze jól magát.....",miért kéne ezt mindenkinek követnie??nem beszélve a koldulós menyasszonytáncról...a mi esetünkben,5 év Együtt Élés után Nem ez lesz Életünk legeslegszebb napja,hogy egy papír által összekötjük az Életünket..pont ezért szeretnénk akkor valami különlegeset...ja,és nehogy azt hidd,hogy sokba kerül!!Nem beszélve arról,hogy gondold csak el,milyen romantikus élmény egy tengerparti kis kápolnában átélni a a "dolgot", ahol pont az lenne Nekünk a lényeg,hogy Nincsenek szeretteink-rokonaink(ellenségeink:),barátaink,hanem csak Mi-hisz Rólunk szól az egész...Nem?aztán ott maradni kb.2-3 hétig,s mikor az ember hazaér,tényleg mondhatja,hogy valami igazán szép élményként élte át az
"ezt a nagy dolgot...."
Szerintem a házasság nem attól lesz különleges, hogy más országban kötitek, hanem attól, ha jól van megszervezve, ha tényleg azok vannak jelen, akiket igazán szerettek, és ha lehetőségetek van arra, hogy a házasságkötés után együtt töltsetek pár napot (és nem fontos ezért Jamaicába, vagy Görögországba menni, bárhol jó, ahol csak ketten vagytok, csak egymásra figyeltek). Persze lehet házasságot kötni különleges körülmények között is (buvárcuccban a Blue-Holle-ben, vagy akár ürbázison is, ha elég pénzetek van), csak minek?
Nem a felszini csillogás számit, hanem az, hogy igazán fontosak legyetek egymásnak.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Helló Dr.Bubó!köszi a segítséget.Igen,mindketten magyar állampolgárok vagyunk.Csak valami különleges és egyedi házasságkötést szeretnénk s mivel egyik kedvenc helyünk Görögország,igy azt céloztuk meg:))Megkérdeztem a Külügyminisztériumot,küldtek adatlapot,meg hogy milyen papírok kellenek:))úgyhogy tervünk megmaradt.Azért várom az infókat,köszönöm:))
Tudomásom szerint az olasz állam nem szab különösebb feltételeket, a kettős házasságot ott sem szeretik, de más nincs.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Ismét csak a googlit tudnám ajánlani.
Mi a kritérium, ha magyar állampolgárok akarnak összeházasodni mondjuk Olaszországban?
A görög nagykövetség jó ötlet. Meg az internet egy google nevű keresővel:)) marriage greece kulcszavakkal.
Talán a görög nagykövetség tud segíteni, ha jól emlékszem, a Szekfű utcában vannak. Jól értem, hogy mind a ketten magyar állampolgárok vagytok?
Görögországban szeretnénk összeházasodni.Tud valaki segiteni,merre érdeklődjek?a külügyminisztériumot már kérdeztem..kösszi
Hol pontosan, mert a házasságkötés szabályat az adott ország joga szerint kell vizsgálni.
Ügyvéd - Társasági szakjogász
Szeretnék információt kapni:Párommal külföldön szeretnénk összeházasodni s ennek a lehetséges folyamatáról érdeklődnék.Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02