Az lenne a kérdésem, ha valaki szóbeli végrendeletet tett a megfelelő formában, a megfelelő számú tanu előtt, akkor mi a további lépés hivatalosan? A tanuval el kell menni közjegyzőhöz? Mikor?
Köszi előre is!
szóbeli végrendelet
Meghalt?
A szóbeli végrendeletnek elég szigoru szabályai vannak.
Egyébként igen - közjegyző.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Igen meghalt, kórházban.
Már nem volt alkalma végrendeletet írni.
Mikor kell elmenni a közjegyzőhöz? Még most, vagy csak ha a hagyatéki tárgyalásra hívják az embereket?
Lehet gyorsítani a hagyatéki tárgyalást?
Lehet kérni a hagyatéki tárgyalás határnapjának minnél hamarabbi kitűzését. Mindenképp jelezd az illetékes közjegyző felé, hogy tudomásod van arról, h. az elhunyt örökhagyó szóbeli végrendeletet tett.
Köszi.
Már most szólhatok neki? Vagy csak a tárgyaláson? Mert oda elvileg engem nem hívnak de többekközött előttem is rendelkezett. Ha jól tudom minimum két tanu kell hozzá. Menjunk oda és mondjuk azt, hoy xy, z-t kívánta örökösének, holott nem ő lenne az egyenes ági örökös? ( Az egyenes ági is hallotta, és hajlandó tanuskodni, arról, hogy mit szeretett volna az elhunyt). Csak ezekkel nem vagyok tisztában, hogy mikor kell ezt a közjegyző tudomására hozni.
Minél előbb, annál jobb. Megteheted azt is, hogy irásban jelented be a közjegyző felé, megjelölve a jelenlévőket, továbbá a végrendelet tartalmát.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Gondolom a közjegyző akkor meghívja azokat , akik ott voltak. Nem nagy dologról van szó, mert nem volt semmi az elhunyt nevén, csak 1 bankszámla nem túl sok pénzzel, s mivel nem írt korábban végrendeletet, a betegányán kérte, hogy az az ember legyen az örököse, aki őt gondozta.Mi van akkor ha a hagyatéki tárgyalásra valamelyik nem tud elmenni?
Gondolom élőszóban is nyilatkoznunk kell arról valamikor, hogy mit hallottunk? Nem?
Mert ezek a tárgyalások nem túl gyorsak és én lehet, hogy pl megyek külföldre nyelvettanulni jövőre.
Jelezd neki, akkor téged előbb behiv nyilatkozattételre.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02