szóbeli végrendelet

derill # 2005.09.16. 08:08

Jelezd neki, akkor téged előbb behiv nyilatkozattételre.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

bigger # 2005.09.15. 10:16

Gondolom a közjegyző akkor meghívja azokat , akik ott voltak. Nem nagy dologról van szó, mert nem volt semmi az elhunyt nevén, csak 1 bankszámla nem túl sok pénzzel, s mivel nem írt korábban végrendeletet, a betegányán kérte, hogy az az ember legyen az örököse, aki őt gondozta.Mi van akkor ha a hagyatéki tárgyalásra valamelyik nem tud elmenni?
Gondolom élőszóban is nyilatkoznunk kell arról valamikor, hogy mit hallottunk? Nem?
Mert ezek a tárgyalások nem túl gyorsak és én lehet, hogy pl megyek külföldre nyelvettanulni jövőre.

derill # 2005.09.15. 09:40

Minél előbb, annál jobb. Megteheted azt is, hogy irásban jelented be a közjegyző felé, megjelölve a jelenlévőket, továbbá a végrendelet tartalmát.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

bigger # 2005.09.15. 09:29

Köszi.

Már most szólhatok neki? Vagy csak a tárgyaláson? Mert oda elvileg engem nem hívnak de többekközött előttem is rendelkezett. Ha jól tudom minimum két tanu kell hozzá. Menjunk oda és mondjuk azt, hoy xy, z-t kívánta örökösének, holott nem ő lenne az egyenes ági örökös? ( Az egyenes ági is hallotta, és hajlandó tanuskodni, arról, hogy mit szeretett volna az elhunyt). Csak ezekkel nem vagyok tisztában, hogy mikor kell ezt a közjegyző tudomására hozni.

alorinc # 2005.09.15. 08:48

Lehet kérni a hagyatéki tárgyalás határnapjának minnél hamarabbi kitűzését. Mindenképp jelezd az illetékes közjegyző felé, hogy tudomásod van arról, h. az elhunyt örökhagyó szóbeli végrendeletet tett.

bigger # 2005.09.15. 07:53

Igen meghalt, kórházban.
Már nem volt alkalma végrendeletet írni.
Mikor kell elmenni a közjegyzőhöz? Még most, vagy csak ha a hagyatéki tárgyalásra hívják az embereket?
Lehet gyorsítani a hagyatéki tárgyalást?

derill # 2005.09.14. 18:25

Meghalt?

A szóbeli végrendeletnek elég szigoru szabályai vannak.

Egyébként igen - közjegyző.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

bigger # 2005.09.14. 12:48

Az lenne a kérdésem, ha valaki szóbeli végrendeletet tett a megfelelő formában, a megfelelő számú tanu előtt, akkor mi a további lépés hivatalosan? A tanuval el kell menni közjegyzőhöz? Mikor?
Köszi előre is!