Tisztelt jogászok és leendő jogászok!
2 éve váltam el, akkor vagyonmegosztás csak ingóságokra volt,mivel ingatlannal már nem rendelkeztünk.Sajnos azt a válási időszak alatt el kellett adnunk, mivel volt férjemnek akkora adóssága volt, hogy csak így lehetett úgymond a "börtönbe" jutástól megmenteni. A lakásunk közös 50-50%-os tulajdonban volt. A vásárló a lakás teljes vételárát a végrehatónak fizette. Megjegyzem, az én tulajdoni részemet nem terhelte semmi, csak a volt férjem tulajdoni hányadát. De a tartozása akkora volt, hogy a lakás teljes vételára a végrehatónak lett fizetve. Ezekről számlák megvannak, illetve az adásvételi szerzősés, amivel igazolható, hogy mennyiért kelt el a lakás illetve, hogy mennyit fizetett a vevő a végrehajtónak. A válás időpontjában már külön éltünk, volt férjem albérletben, én a két gyerekemmel (egy gyerek közös), a szüleimhez költöztem.
A válóperes utolsó tárgyaláson így már nem volt milyen ingatlanon "osztozni". Elúszott az én tulajdoni részem is. Akkor külön pert nem indítottam az én tulajdoni részem miatt, mivel volt férjem munkanélküli volt, jövedelemmel nem rendelkezett és a közös vagyonból megsztott néhány értéktelen ingüság közül neki sem maradt semmije.
Másfél éve viszont elhelyezkedett dolgozni, és jelentősen javult az anyagi helyzete, jövedelme igen magas. Én azóta szüleimtől albérletbe költöztm két gyerekemmel, egyedül nevelem őket, és arra kilátásom sincs, hogy új otthont teremtsek magunkanak. A közalkalmazotti fizetésemen kívűl semmilyen más jövedelmem nincs. Környezetemben sokan biztatnak, hogy miért nem indítok utólagos pert arra vonatkozóan, hogy a közös lakásunkból az én tulajdoni részemre eső összeget fizesse meg a volt férjem. Hiszen a teljes vételára annak idején bizonyíthatóan a volt férjem adósságát fedezte a végrehatónál, tehát a rám eső része is, holott az én tulajdoni részem nem terhelte semmi. Sajnos én eléggé járatlan vagyok ilyen jogi kérdésekben, ezért szeretnék itt segítséget kérni. Minden választ előre is köszönök!