Különélési szerzödés

derill # 2005.11.01. 11:05

Természetesen amig mindezt mindketten betartjátok, semmi gond. Azonban ez igy nem itélet hatályu, tehát nem lehet kikényszeriteni. A biróság előtt kellene egyezséget kötnetek (ha válni nem akartok, akkor egy gyermekelhelyezési per keretében). Ha a biróság jóváhagyja, akkor sokkal nehezebben támadható, de persze a megtámadás esélye mindig ott van.

A végrendelet egészen más kategória. A halott ritkán változtatja meg az akaratát utólag, az élőknél ez sürübben fordul elő.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

fervid # 2005.11.01. 07:46

Kedves Fórumozók!

Ötletet, tanácsot segitséget szeretnék kérni.
A történet röviden :21 év házasság után a feleségem elköltözött. 2 gyerek van, lányunk 18 fiunk 13 éves. Teljesen normálisan, szóban megegyeztünk a következökröl.
Csak a személyes használatú dolgait viszi el, a többit itthagyja a gyerekekre, normális ellátásuk érdekében . Mivel a keresete kiesik , ezért havonta hozzájárulást fizet a gyerekek ellátásához. Láthatási joga akkor van amikor csak akarja, szabadon hazajárhat, megbeszéljük a problémás dolgokat. A gyerekek velem vannak, és maradnak is. Amennyiben válni akar, az összes költséget ö fizeti. Annak fejében, hogy a ház törlesztörészleteit továbbra is én fizetem a gyerekek javára lemond a neki járó részröl.

Kérdéseim: lehet ezt irásban rögziteni oly módon hogy az késöbb ne legyen támadható ?
Arra gondoltam ha mindezeket saját kezével leirja , azt késöbb visszavonhatja ? Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármi követelése támadna késöbb, azt rendezni tudjam . Természetesen én is leirnám mit vállalok, számára is legyen biztositék.
Kell ehhez ügyvéd? Van ennek valami kötött formája ? Ha egy végrendelet saját kézzel irva lehet érvényes, akkor egy ilyen megállapodás saját kézzel irva lehet az ?
Azt még szeretném elmondani hogy a párom öszinte egyenes becsületes, soha nem vágott át, most is megmondta miért megy el, megegyeztünk mindenröl, amiben segitség kell neki segitem ezután is. Nem feltételezhetö hogy késöbb másként gondolná, de az ördög nem alszik, biztos szeretnék lenni a gyerekek jövöjét illetöen.
Kell-e pontosan rögziteni a hozzájárulása mértékét, legalább egy minimumot ?
Mi van ha mégse tarja be a szabályokat ? Ilyen megállapodással jogilag lehet valamit kezdeni ?