Van rá esélye, de szerintem elég kicsi. Ha ugyanis ő ment el a lakásból, és a gyerekeket önszántából otthagyta, a biróság általában ugy dönt, hogy a gyerekek maradnak annál, aki alkalmas és képes a gyerekek nevelésére és az állandóságra tekintettel nem változtatja meg az elhelyezést, tehát nem helyezi el nála. Ugyanakkor viszont a biróság vizsgálja a szülők nevelési képességét is, tehát azt is, hogy melyikük képes jobb erkölcsi, érzelmi, anyagi körülményeket biztositani számukra. Önmagában a jobb anyagi körülmény nem elegendő ahhoz, hogy nála helyezzék el, de gyerekorvosként elképzelhető, hogy esetleg erkölcsi, érzelmi téren azonos szinten áll veled, ugyanakkor anyagilag viszont jobb körülményeket tud biztositani, és ez már elegendő lehet arra, hogy nála helyezzék el.
A foglalkozás önmagában nem, hiszen a Te foglalkozásod is gyerekekkel való foglalkozás.
Azt sem veszi figyelembe, hogy neki hányadik házassága, márcsak azért sem, mert amikor hozzámentél, tudtad, hogy elvált.
A menete: kirendelnek egy szakértőt, aki megvizsgál mindenkit (két gyereket, szülőket), és bekérnek jövedelemigazolásokat, meghallgatnak tanukat stb.
Szerintem jobban járnál, ha megegyeznél vele a közös szülői felügyeletben, márcsak azért is, mert az egész rendszer meg fog változni a csjt. módositásával kb. 2 éven belül. A különélő szülő felügyeleti joga nem fog szünetelni, bizonyos kérdésekben ő is gyakorolhatja majd a felügyeleti jogát, a közös szülői felügyelet esetén az elhelyezés kérdésében a biróságnak nem kell döntenie stb.
Nem igazán értem, hogy miért nem jó Neked a közös szülői felügyelet. Õ tőled válik, nem a gyerekektől. Attól, hogy Ti nem tudtok együtt élni, attól még a gyerekeitekről dönthettek együttesen. Szerintem jobban járnál, ha megfelelő kapcsolat maradna közted és az apa közt.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu