Hitelek másnak, saját névre ??

derill # 2005.11.24. 14:05

Speedy javaslata mellé esetleg még azt tudom javasolni, hogy 2-3 évenként szólitsd fel, hogy az adósságát törlessze feléd, ezzel legalább azt eléred, hogy nem évül el a követelés (persze irásban, tértivevénnyel, vagy tanuk előtt), és ha valaha vagyonra vagy jövedelemre tesz szert, követelheted az összeget jogi uton is.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

speedy # 2005.11.24. 09:48

Ha nem tudod törleszteni a hitelt , de van lakásod vegyél fel hosszú távú jelzáloghitelt, annak tudod fizetni a törlesztőrészleteit és kisebb a kamat is és tudod rendezni az adósságot.

Szatti # 2005.11.23. 13:15

Kedves Derill!

Köszönöm szépen a választ.
Sajnos, tudom, hogy nincs miből fizetnie. Így aztán felesleges a pereskedés, bár be tudnám bizonyítani, hogy az ő részére vettem fel hitelt, nincs értelme..
Ilyenkor az van, hogy aki jószándékúan segít máson, az eladósodik, és esetleg a saját lakása a tét?
NOs, ez utóbbi már csak költői kérdés volt..

Még egyszer köszönöm: Szatti

derill # 2005.11.23. 10:21

Ha tudod bizonyitani, hogy Te az ő kérésére vetted fel a hitelt, és a hitel összegét viszont ő használta fel, az akkor kölcsönnek tekinthető, ily módon visszakövetelhető. Feltéve, hogy van miből. Ugyanis lehet, hogy tényleg nem tudja megfizetni, ez esetben feleslegesen kidobsz egy halom pénzt biróságra (perköltség) és ügyvédre, és semmit nem érsz el.

Le kellene vele ülni, és elmondani, hogy amennyiben nem próbál tenni azért, hogy a hitelt visszafizesse és a tartásdijat is fizesse, nem lesz más választásod, mint egyrészt pert inditani, másrészt feljelenteni őt tartás elmulasztása miatt, továbbá csalásért (ami nem biztos, hogy megáll, de hátha ő átgondolja.)

Nehéz a helyzet, mert ha lenne valami vagyona, amire rá lehetne terhelni a tartozást, akkor érdemes lenne pereskedni. Azonban ha nincs, akkor csak pénzkidobás.

Ha pedig még bizonyitani sem tudod, hogy számára vetted fel a kölcsönt, akkor még rosszabb a helyzeted perkimenetel szempontjából.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Szatti # 2005.11.23. 07:48

Sziasztok!

Segítségét kérném annak (azoknak), akik tudnak nekem érdemben valamit mondani, mit tegyek az alábbi kialakult helyzetemben:
Volt férjemmel a válóper után még együtt éltünk, és tavaly a nevemre vetetett fel hitelt (összesen 800.000,-), aminek a havi törlesztőrészlete kb. 30 ezer forint. Most, miután külön költöztünk, úgy tűnik nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, és gyermektartást sem fizet.
Annyit mond, hogy ami pénze van, abból természetesen ad nekünk is (lányomnak és nekem), de mivel nagyon kevés, így ez pár ezer forintot tesz ki.
A '97-ben kimondott ítélet szerint a gyermektartás minimum 8.000,- forint, amit talán teljesíteni tud, de én úgy gondolom, hogy ez nagyon kevés ez tini ellátásához.
A fizetésemből levonják a hitelek részleteit, és szinte nem marad pénzem ...
Tudok egyáltalán tenni valamit?
Vagy fizessem azt a pénzt, amit ő kért, hogy vegyek fel részére??

Előre is köszönöm a válaszokat: Szatti