Tartásdíj-per rövid időn belül?


ObudaFan # 2005.11.27. 09:37

Igen, ezt egy perben is lehet intézni.

nyuszt # 2005.11.27. 09:34

Tehát - ha jól értem - abban az esetben, ha a nagyfiam elköltözik és dolgozni kezd, úgyis perelnem kell, hogy ne kelljen tartásdíjat fizetnem az apának.

Ebben a keresetben egy kalap alatt kérhetem azt is, hogy emeljék fel az általa felém fizetendő tartásdíj százalékos összegét?

Azért is fontos ez a számomra, mert ő jószántából úgysem fogja támogatni a fiamat, én viszont szeretném - csak hát elég rosszul állunk anyagilag. Ha pedig a 3 gyerek után már kérhetem a 15-15-20%-ot (a 20% a vak lányom után) akkor azért jobban megengedhetném magamnak, hogy, ha úgy hozza a szükség, akkor a nagyfiamat is tudjam alkalmanként támogatni.

obsitos # 2005.11.26. 17:08

A körülmények beállta esetén lehet kérni a tartásdíj fizetés megváltoztatásának módját, összegét.

nyuszt # 2005.11.26. 16:33

Pert indítottam tartásdíj felemelése iránt az ex ellen. Nálam van 3 gyerek, nála 1, ezért derill azt a választ írta, hogy a minimumot felemelhetik, de a % ÖSSZESEN a 4 gyerekére lehet 50%.
Ez OK, csak van egy bökkenő: Nagyfiam márciusban tölti a 18-at, és igencsak rosszban van az apjával. Ma volt nálam, monoklik a szeme alatt - mint mondta, volt némi összetűzésük.
Ebből azt akarom kihozni, hogy, bár hozzánk sem akar költözni (a hely is kevés, meg azért nálunk alkalmazkodni lenne kénytelen az életmódjában a kicsikhez), nem biztos, hogy hosszú életű lesz az apjával való együttélésük. Ha pedig betölti a 18-at, eldöntheti, hogy hol akar lakni, jól tudom? Ha mondjuk az egyik barátjának a szülei beleegyeznek - sokszor most is náluk alszik - akkor akár ott is. Ebben az esetben azt gondolom, hogy a fiamnak kell perelnie, hogy az apja fizessen neki tartásdíjat, amíg nappalin tanul, meg nekem is, hogy ne az apja felé kelljen fizetnem.
De, ha teszem azt elmegy inkább estire, és dolgozni, akkor mennyi idő múlva indíthatok újabb tartásdíj-pert, hogy most már tényleg felemeljék az apa által nekem fizetendő %-ot összesen 50%-ra, mivel neki már nem kell gyereket eltartania? Van erre valami időkorlátozás?