Ha nem mondod fel a szerződést, akkor a szolgáltató be fogja tudni hajtani rajtad a díjat, te pedig legfeljebb megtérítési igénnyel léphetsz fel a feleségeddel szemben, akár úgy, hogy a vagyonközösség megosztása során ezt beszámítással érvényesíted.
válás / rezsi
Sziasztok!
Válásom folymatban van. 2 éve gyermekelhelyezésben és gyerektartásban megállapodtam a feleségemmel. Ez alatt az idő alatt velük laktam, de nagyon rossz volt a helyzet, ezért 3 hónapja elköltöztem a feleségemtől. Az összes közműszolgáltatás az én nevemen van, így a számlák is az én nevemre érkeznek. Úgy gondolom, hogy amíg velük laktam addig a rezsit felezni kellet volna. Amióta elköltöztem, azóta is nevemre érkeznek a csekkek, persze én ezt nem szeretném befizetni, hanem a feleségemre szeretném hárítani a költségeket, mivel nem lakom a lakásban.A közös képviselő is bírósággal fenyeget, ha nem fizetem ki a közös költséget. A feleségem nem fizet be semmit, már nagyon magas a tartozásunk.
Mit tehetek? Mondjam fel a szerződést? (a gyerekekkel nem akarok kiszúrni) A feleségem nem hajlandó eljönni és átiratni a közműveket.
Mi van ha a számlámat letiltja a közmű szolgáltató? Eddig munkanélküli voltam, a szüleimnél lakom, ésjanuártól leszúj állásom. Nem akarok teljesen ellehetetleni.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm:
L.Péter
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02