Tisztelt Mindenki!
Több mint 1.5 éve tart a válásom, először a gyerek körüli dolgok nem rendeződtek és még a 2. bírósági tárgyalásig kellett mennem méltányos és igazságos gyerekláthatásért. Sajnos a vagyonmegosztás sem lesz könnyebb, mert a volt nejem semmiben nem akar osztoszkodni, hanem csak a legjobb részt kivenni.
Röviden a történetem: Magyarországon letelepedett külföldi állampolgár vagyok, délamerikai vagyok. A volt nejem magyar állampolgár. 2001-ben vettem feleségül az illetőt, akivel egy közös gyermekem van. 2004 összel beadta a valópert azon válóokon, hogy kevés időt töltöttem a családdal ( akkoriban havonta többször jártam kiküldetésben külföldre 1-1.5 hétig). váláskor volt egy garázsom, amit kp-ben fizettem ki egyedül, de közös néven lett bejegyezve. párhuzamosan hitelre vettünk egy személygépkocsit, amit szintén csak az én zsebbemből fizettük de az ő nevére kerültl, mert akkoriban csak bürökrátikus módon tudtam volna az én nevemre íratni. a vagyon megosztásban eddig nem sikerült osztoszkodni semmiben, viszont a múlt hónapban történt az, hogy a 2. fokú bírósági tárgyaláson neki ítéltek egy nagy summat gyerektartásdíjhatralék címén, miután végighazudta, hogy válásunk előtt 3 havival nem adtam neki gyerekre pénzt. mindegy, a próbléma ott kezdődöt, hogy kértem tőle egy kis türelmet arra h kifezethessem 3 részletben, hogy ne kelljen még egy hitelt fölvenni banktól. Õ nem értett egyet, és azonnal küldött levelet a munkáltatómnak és a bíróságnak, 3 napos ultimátummal. végül egy baráttól megkaptam kölcsönben az összeget és kifizettem neki, de innentől kezdve nem volt miből fizessem ki a gk havi törlesztését és már nem voltam hajlandó tovább eladósodni és egyedül kifizetni az autót. Tény, hogy az autót egyedül rendeztem a válóper első napjától, amit ő elismert a bíróságon még az elején, azóta eltelt 14 hónap. most hogy miatta nem tudtam tovább egyedül fizetni a törlesztéseket, kértem a bíróságon, hogy az általam egyedül befizetett törlesztések felét térítse vissza nekem. De erre nem hajlandó egyezséget kötni és minden megpróbál, hogy az ügyes ügyvédjével kikerülje az elszámolást.
Sajnos anyagi helyzetem már nem engedi, hogy még egy, az ilyen ügyben jártás jó szakembert, ügyevédet alkalmazzak, ezért fordulok a neten - a Jogi Fórumban - mindenkihez, ügyvédhez, Bajtárshoz, hogy a legjobb tanácsát adja át nekem és legalább a következő tárgyalásra ( feb. 01-én)felkészültebben tudjak küzdeni az igazamért, jogomért. Még egy ápró infót, a tárgyalások Veszprém megyében zajlanak le és közben Tatabányán lakom már.
Előre nagyon szépen köszönöm mindenkitől a segítségét.
Üdvözöl,
Luis1968