Felvilágosítást szeretnénk kérni az igényelhető szoc pol kedvezménnyel kapcsolatban.
A feleségemnek ez a második nekem az első házasságom. Az elsőben született kettő gyermeke akikre 93-ban megigényelték a szoc polt. Nekem nincs saját gyerekem a kettőnek tehát NEVELÕAPJUK vagyok.
Szeretnénk közös gyereket és szeretnénk építeni egy házat amire (mivel én még NEM KAPTAM!!!) elég erőteljesen megkívántam a szoc pol-t.
Miskolc megyei jogú városunk vicces bürokratáiból a Polg Mest Hiv adott először ízelítőt , cikázás a 00 és a tíz a hatodikon számú helyiségek között amikor is kiderült, hogy ezzel már egy jó ideje nem is ők foglalkoznak hanem ha BÁRMELYIK!!! bankba beballagunk ott tárt karokkal fogadnak és nagy-nagy örömmel állnak naprakész szakembereik a rendelkezésünkre.
Az volt a következő probléma, hogy mi hiába kerestük a BÁRMELYIK bankot, mi sajnos csak mezei OTP-t, K&H-t , RAIFAISSEN-t találtunk ahol nehezen ment a barátkozás ugyanis a bank a szoc pol átutalásból amit a nagy közösből markolhatnánk fel nem tud üvegpalotát építeni ,tehát leszükült a téma rövid idő alatt arra, hogy mennyi hitelt tukmálhatnának ránk.
Az a kérdés, hogy :előzőházasságkétgyerekfelvettszocpol ráadásul az , hogy : újházasságharmadikbabanekemelsőgyerek hamar az érdektelenség homályába veszett viszont a harmadik helyen kiderült, hogy ezzel nem is ők foglalkoznak hanem a Jegyzői Hivatl!!!
OK irány a jegyzői hivatal ami egy nagyon impozáns hely, a gigantikus kapun olyan magasan van a kilincs hogy bakot kellett tartanom az asszonynak , hogy bejussunk . A nagytiszteletű Portás Bácsi meg úgy ránkförmedt ,hogy majdnem kiment a fejemből, hogy én szalonnáztatom a napi tízórás munkám adójából. Mindegy... Ott már hamar kiderült , tehát rögtön a kilencedik ember tudta is ,hogy kihez tartozik ez a kérdéskör. Biztosan senki sem találná ki: " Menjenek a Polgármesteri Hivatalba!"
Tulajdonképpen lemondtunk (lemondattak) erről a támogatásról ,de ha volna egy írástudó aki ezt ki tudja bogozni nagyon hálásak lennénk neki.