Segítségkérés bírósági beadványhoz


Szöszi22 # 2006.03.08. 09:24

Kösz.Mint írtam:VÉGRENDELETI öröklés volt,a két fiú a köteles részt kapta,ezen haszonélvezeti jog NINCS.(1/8-1/8)

Az anya a zárakat lecserélte,amihez joga NINCS-ezt az onkormányzatnál is elismerték,de -mostmár tudjuk hibásan-a bírósághoz irányították a fiút,ahelyett,hogy

a jegyző

a kötelességét teljesítette volna.

Amikor a fiú -egy hónapja -póthagyatékit kért az ingóságok leltárbavételéhez,vitt egy kamerát is,+egy szakértőt,akit nem engedtek be-az anya és a két hivatalnok-lefotózta a nagyértékű ingóságokat,másnap az anya kinyomozva a telefonszámomat,álnéven bejelentkezett hozzám,-a lakásomra,ahol rendszeresen fogadok üzletfeleket-megvert,ellopta a kamerát,betörte az ajtómat,...tegnap tudtam meg a nyomozótól,amikor mondtam neki,hogy nekem már elegem van ebből,hagyjuk a fenébe,-hogy hivatalból

RABLÁSÉRT jelenti fel őt a BRFK.

Az már csak apróság,hogy az anya besétált a helyi okmányirodába,hogy kijelentse a fiát,ők pedig beidézték,

anélkül,hogy bármilyen iratot kértek volna arról az anyától,hogy van-e erre bármilyen jogalapja.

NINCS.

A zárcsere,a rablás,az ingóságok letagadása...BÛNCSELEKMÉNYEK sorozata.

De a hivatal-ld.póthagyatéki,a jegyző,okmányiroda,birtokvédelmi oszt.stb.bőszen kiáll a nagy magyar anya mellett.Remélem,pakkot is visznek majd neki,látogatáskor.
ÉN-MI-CSAK élni,tanulni,dolgozni szerettünk volna,nyugodtan,de a maminak még ez is rettenetesen fáj,még nem tudom,milyen hivatalokban fog intézkedni,hogy pokollá tegye az életünket.(Szerény véleményem szerint nem lecsukni,hanem végre gyógyítani kéne szerencsétlent,de addig is életben maradnánk,ha lehet.)

ObudaFan # 2006.03.06. 21:42

A haszonélvezet fennállhat, mert az öröklés a magyar jogban ipso jure bekövetkezik, akkor is, ha a hagyatékátadó végzés elmulaszt valamit. Ha pedig az anya az örökhagyó házastársa volt a halál pillanatában, sem végrendelet, sem hagyatéki egyezség nem volt, akkor valószínűleg fenn is áll.

Szöszi22 # 2006.03.06. 21:35

Kösz.Mit jelent az,hogy "valószínűleg fennáll a haszonélvezeti jog?"

a végrendeletben,a közjegyző által felvett hagyatéki leltáron-ahol csak az ingatlanok szerepelnek,ill.a hiteles tulajdoni lapon-pár napos- semmilyen formában nem szerepel erre utaló kifejezés,ha valóban lehet,hol járjunk még utána,ennyi hivatalos irat nem elég?

/az anya felelősségre vonása arra irányul,hogy az végre felhagyjon azzal a viselkedéssel,amit addig ,amíg valaki nem szembesül vele,MEN HISZ el!!!/

Nem mi őrültünk meg.

  • legutóbb behivatta a fiát az okmányirodába,hogy kijelentse a saját lakásából,és az iroda

beidézte,!!!

végül kiderült,az iroda a legelemibb,ilyenkor kötelező iratokat sem kérte be,csak" ex has" idézget,de látva a helyzetet,már ők is rászóltak a mamira,hogy álljon már le,és elnézést kértek a barátomtól,amiért feleslegesen berángatták.

Lassan felébred mindenki,csak idő kérdése....és amit ez az anyuka csinál,az tényleg patológiás eset,higgye már el valaki:ILYEN IS VAN.

  • és jogi segítséget keresünk,nem mást./egy ügyvédnő írt is már egy emailt,:

a "zárcsere a helyi jegyző hatásköre,neki kell felszólítani a mamát,-

KÖTELESSÉGE,!!!!

csak "nincs kedve"?-ezért az ügyintéző a bíróságra irányított...feleslegesen

ObudaFan # 2006.03.06. 19:16

A bűncselekményt a 23 éves fiú ugyanúgy elkövette, és ilyen korban már nem lehet számítani arra, hogy túl nyomatékos enyhítő körülményként értékeli a bíróság ezt az anyai rábeszélést. Ugyanakkor ezért az okirathamisításos dologért azért nem lesz nagyon kemény büntetés akkor sem, ha ügy lesz belőle.
A bíróságon keresetet kell előterjeszteni birtokvédelem tárgyában, de a siker igen kétséges, valószínűleg fennáll a haszonélvezeti jog.

Szöszi22 # 2006.03.06. 15:51

Kösz,de jó lenne,ha segítena valaki,nem tettem fel túl bonyolult kérdéseket.

obsitos # 2006.03.05. 15:01

Értelek, megérletek.

Szöszi22 # 2006.03.05. 14:48

Reménykedek,hogy érdemi választ kapok a kérdéseinkre,lehetőleg egy jogtudó embertől.

...és igyekszem megkímélni őt ....egy pár dologtól,amit nem fejtenék ki bővebben.

Különben átlag napi 10-14órát dolgozik,egy francia cégnek,banki rendszerek...informatika...nekem kínai,de látom,éjjel 3-kor még a gépen van.

És a piacra is én járok krumplért...

obsitos # 2006.03.05. 14:34

És emlékezetem szerint máshol még úgy adtad elő a sztorit, hogy az anya 3/4 tulajdonjoggal rendelkezik a házon, aztán az kisebbik fia "szófogadó", és csak a nagyobbikkal nincs békülése a kezdetek kezdetétől. Tehát mint özvegyasszony az 1/4-ed haszonélvezeti joga van, vagyis akár JOGOS is volt az zárcsere.

Az ingóságok meg akár el is tünhetnek időközben, utóbb meg nehéz bizonyítani mi mennyit is ért valójában.

obsitos # 2006.03.05. 14:29

Kedves Szöszi22!
A barátod mint írod 23 éves és egyetemista, én csak azt kérdezem itt, hogy miért nem ő ír a saját vélt vagy valós panaszaival kapcsolatban, és miért te az egyik-másik topicban.

Ha már annyira "zseni" az a srác...

Szöszi22 # 2006.03.05. 13:06

Köszönöm,de a "kizárás" miatt egyértelműen a bíróságra küldték,-a polg.m.hiv.-tól-és még mindíg nem világos,mit írjon:kérelem,....?

azt pedig,hogy az ingógág eltitkolása az bűncselekmény,itt olvastam,és jó lenne tudni,mi lesz ennek a következménye,mert megvalósult,az tény.

ObudaFan # 2006.03.05. 09:26

Ezt a bűncselekmény dolgot felesleges firtatni, mert ha mondjuk intellektuális közokirat-hamisítás megvalósult, akkor azt minden aláíró elkövette.
Ha bármiért az anya nem örökölt haszonélvezetet, akkor a bíróságtól birtokvédelmet lehet kérni, de erős a gyanúm, hogy csak elmaradt valamiért a bejegyzés, ha pedig ez így van, akkor a bíróság nem fog birtokvédelmet adni.
A veszélyes fenyegetésért szabálysértési feljelentést lehet tenni a rendőrségen. Az anya elérhetőségét nyilván tudja a fiú, akit a rendőrség mihallgathat arra, hogy mi az élettárs elérhetősége.

Szöszi22 # 2006.03.05. 07:37

Barátom apja tavaly meghalt,a hagyatékin az anya úgy nyilatkozott,hogy az ingóság 300ezer Ft. alatt van,ez nem igaz,ennek akár 100-szorosa is,és ezt az anya TUDJA,ő bonyolította le a legtöbb vásárlást-milliós festmények,Tv-k,autók,stb.
A hagyatékin azt kérte a fiaitól,hogy ne legyenek jelen,a kissebbik-21éves meghatalmazást adott,a 23 éves elment ugyan,de az anyja nyomására"mindent aláírt",így csak az ingatlan került leltárba.Később a nagyobb fiú mégis póthagyatékit kért,ahol 2 hivatalnok az anya érdekeit képviselve irreális árakon vette fel a leltárt/1,2milliós műszaki tárgy 80 000-ért,stb/
Azt olvastam-itt-,hogy az ingóság értékének eltitkolása

BÛNCSELEKMÉNY,

1)kérdésem:milyen büntetésre számíthat az anya,ill.a 2 fiú/az anya utasítására cselekedtek,eltartott egyetemisták,nem volt más választásuk/

2)kérdés:Ki tehet és hol feljelentést,hogy a bűncselekményt kivizsgálják,az anyát felelősségre vonják!?

A póthagyatékit kérő nagyobb fiát az anya megtorlásként kizárta a házból,a zárakat lecserélte,ahol ő-testvérével a köteles részt örökölte,(1/8)NEM LÉTEZÕ ! sehol be nem jegyzett,haszonélvezeti jogára hivatkozva(sem a végrendeletben,sem a tulajdoni lapon,sem a hagyatéki leltárban nem szerepel a haszonélvezeti jogra való utalás/
Az önkormányzatnál kért segítséget,innem a bíróságra irányították.Azt akarja elérni,hogy kötelezzék az anyát a zárak visszacserélésére,ill.hogy használhassa továbbra is a lakrészét,egy 3 szintes 500m2-es lakásról van szó.

3)kérdés:Milyen formában kell beadni a bíróságra a kérvényt ezügyben-írásban.

Az anya új "élettársa" életveszélyesen megfenyegette a fiút,ezért szeretné elérni,hogy az az ő tulajdonát is képező lakásban ne tartózkodhasson-nem él ott,de gyakori vendég.

4)Kérdés:Ezzel kapcsolatban hova forduljon?-a férfi elérhetőségét,vezeték nevét nem tudja.

5)kérdés:Ha mind 4 kéréssel-panasszal? a bírósághoz kell fordulnia,ezeket a dolgokat egy,vagy 4 külön beadványban tegye meg?

A fiú pesten él,nem mer,nem is akar hazamenni jelenleg,-az ingatlan és a hivatalok egy pest melletti kisvárosban vannak,ezért lehetőleg írásos formában akarja kezdeményezni ezeket a dolgokat.Hogyan tegye?
Minden segítséget előre is köszönünk!