Zaklatás?


Szatti # 2006.03.10. 09:07

Köszönöm a válaszokat.
Akkor... még egyszer beszélek vele, ezek ismeretében. Remélem, hogy sikerrel járok.

További szép napot Nektek!

derill # 2006.03.09. 23:56

Az is a baj, hogy önmagában a feljelentés nem fogja megoldani a problémát. Ülj le vele és beszélj ezekről. Mondd el neki, hogy azzal, hogy ezt csinálja, azt fogja csak elérni, hogy meggyülöld. Biztosan nem szeretné, hogy ez történjen. Mondd el neki, hogy valamikor szeretted, és megérted, hogy ő még mindig szeret, de próbálja elfogadni, hogy Te már nem akarsz vele élni. Próbálja ezt elfogadni, és akkor barátok maradhattok. Ha ugy érzi, érzelmileg, lelkileg erre nem képes, szivesen elkiséred egy pszichiáterhez.

Mondd el neki, hogy ha erre nem hajlandó, akkor háboru lesz köztetek, amit Te sem akarsz és ő sem akarhatja, mert a gyereketeket is tönkreteszi.

Egy zaklató személy igen terhes lehet, de gondold át, hogy azért zaklat, mert szeret, és most rájött, hogy elveszit, hiszen van valaki más az életedben. Azért büntetnéd feljelentéssel, mert ő ragaszkodik hozzád. Ráadásul ha ennyire problémás, kiszámithatatlan az eredmény, nem lenne jó, ha tettlegességig fajulna a dolog. Ezt pedig igen nehéz kezelni, és nagyon óvatosan kell.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ObudaFan # 2006.03.09. 20:16

Az a baj, hogy önmagában az, hogy utánad jár, azzal még szabálysértést sem valósít meg. Ha életveszélyesen megfenyeget, vagy a párodat, azzal már egy szabálysértést megvalósít, persze tanú is kell rá. Ebben az esetben feljelentés után dolgod nincs a tanúkihallgatást leszámítva, rendőrség eljár. Szóba jöhet még becsületsértésre alkamas tényállítás, vagy kifejezés használata esetén a becss., vagy a rágalmazás szabs. vagy vétsége, de ezekben az esetekben jóval több feladatod lesz, mert ezek magánvádas dolgok.

Szatti # 2006.03.09. 19:30

Sziasztok!

Igazából nem tudtam, hogy ide, vagy a Büntetőjogba írjam-e a kérdésemet... de végül emellett a topik mellett döntöttem. Ha mégsem ide illő a téma, majd... továbbirányítotok.

Szóval a kérdésem, illetve helyzetem a következő:

97-ben elváltam hivatalosan a férjemtől. utána még próbálkoztunk együtt élni, de ez nem jött össze. tavaly augusztusban a lányommal hazaköltöztem a saját (1/1 tulajdonrész) lakásomba. normális kapcsolattartás jellemzett bennünket. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtem Walakivel.
Ezt a tényt korrekt módon közöltem a volt férjemmel.
Nos, azóta (közel egy hónapja) folyamatosan "zaklat". Bár konkrétan nincs tudomásom a szó jogi hátterével, de: napi 15 telefonhívás, 10 sms, mms, és.. feljár. Különböző indokokkal. Ha felszólítom, hogy menjen el, nem hajlandó. Többször próbáltam vele beszélni, de... folyamatosan azt hajtogatja, hogy ő engem akar visszakapni. Ez a viselkedés, és a kiabálások a lányomat is idegileg teljesen kikészítik. Fenyeget, és fenyegeti a barátomat is. Szakításra kényszerít bennünket.... Figyeli mikor, kivel meddig megyek... utána számonkér... Múlt héten már nem engedtem be, kopogott sokáig az ajtón, és kihívtam rá a rendőröket, akik elbeszélgettek vele, hogy milyen jogokat sért a viselkedésével. Ennek ellenére továbbra is feljár, kaputelefonon csenget, ha bejut a lépcsőházba, kopog.
Azt tapasztalom, hogy a többórás beszélgetések ellenére sem akarja elfogadni, hogy valaki más lett fontos a számomra, és .... harcol...
A kérdésem az lenne, hogy ha feljelentést teszek a rendőrségen (ahogy azt a kint lévő rendőr javasolta) akkor annak mi a menete, mennyi ideig tart, és mik lehetnek a következményei?
Úgy hallottam, hogy polgári tanu is szükséges a zaklatás, illetve a birtokháborítás.
Segítségeteket kérném ez ügyben.

Előre is köszönöm.

Szatti