Szerintem meg nem fog menni.
apasági vélelem megdöntése
Kedves Obudafan! Ma nagyon érdekes helyzetet hallottam! Kezdésnek bementem a gyhatóságra, hogy vajon mik a tapasztalatok, hogy lehet ezt itt átvinni peren kívül, vagy egyszerű peres eljárásban. Gyhatóságon megértették (többször is visszakérdeztem) a helyzetet és jaj csak menjünk be és tegyünk nyilatkozatot a bíróságon és ők jóváhagyják....Megint visszakérdeztem, hogy értik -e, hogy mi házasságban és "együttélésben" maradtunk...Mondták, hát persze értik, de akkor is, ha mindhárman nyilatkozunk erről, akkor tuti rendben lesz....khmmmm...na a bíróságot nem így ismerem....de megpróbáljuk peren kívül. Vagy mos tényleg hazudni kell, hogy külön élünk és majd egyezség után összeköltözünk újra ? :D
Köszönöm szépen.
Ha minden érintett úgy nyilatkozik, hogy a vélelmezett fogamzási időszakban egyáltalán nem volt a vélelmezett apa és az anya között együttlét, akkor nagyon engedékeny elsőfokú bíró esetén esetleg el tudom képzelni, de az az igazság, hogy azért van olyan felsőbírói iránymutatás, ami szerint kellene.
De ebben a perben mindenképpen kell az apasági DNS teszt (ugye az majd 300 ezer ft) ? Ráadásul már magánúton el lett végezve korábban, az apa részéről.
Lenne ennek egyszerű módja, ha már nem élnétek együtt az anyukával. Így azonban sajnos marad az, hogy apasági vélelem megdöntése iránt pert kell indítanod. Az anya lakóhelye szerinti helyi bíróságon kell indítani.
Kedves Fórumtársak!
Feleségemmel tizenéve élünk együtt. 3 hónapig megszakadt életközösségünk. Ezidő alatt a feleségem várandós lett egy férfitól.
Ebből megszületett gyermekének apjaként én vagyok bejegyezve, az én nevemen van a kicsi.
Együtt neveljük a többi gyermekünkkel, ám mindannyian tudjuk, nem én vagyok a vér szerinti apa.
Az édesapja szeretné részét kivenni, szeretné, ha ő lenne apaként bejegyezve.
Mivel látom, hogy ez a gyermek érdeke, mindannyian egyet értünk vele, ezért együttesen szeretnénk megdönteni az apasági vélelmet, miszerint én vagyok az apa.
Ma Magyarországon hogyan lehet átvinni ezt a dolgot?
Nem ragaszkodunk felesleges DNS mintavételhez, vagy végtelenbe menő perhez. Kérlek, valaki tudja ennek a megoldást. Meddig és hol indítható a per, kereset, beadvány? A Kicsi 8 hós.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02