Útlevél válás után

fidleirfairy # 2013.07.14. 15:46

Sziasztok!

Nekem is ebbena témában volna kérdésem. Az én helyzetem, úgy tűnik, eltér a korábban hozzászólóktól, ezért gondoltam, hogy én is írok. Élettársi kapcsolatból született gyermekemnek szeretnék útlevelet készíttetni. Mivel nem voltunk házasok, és nem akartunk mindenféle bírósági hercehurcát, ezért mi a gyámhatóságon tettünk közös nyilatkozatot.

Itt jegyzőkönyvbe vették, hogy "a jövőben is Szabó Judit (én) gyakorolja a kiskorú vonatkozásában a szülői felügyeleti jogot, a gyermek ott van elhelyezve, de a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a szülői felügyeleti jogot együttesen gyakoroljuk."

Szeretnék a kisfiammal külföldre utazni, de ehhez apuka egyelőre nem járult hozzá. Ezzel a jegyzőkönyvvel tudok esetleg nélküle is igényelni útlevelet?

Előre is köszönöm!

Nikanika # 2014.08.14. 15:05

Jo napot !lenne egy nyűgös kérdésem.nővérem 2éve nem él a férjével külön élnek de nem válltak még el és a 2gyermeket én és nővérem látjuk el és anyagilag is tehàt az ésesapjuk nem tud segiteni elvileg nekik akinek ez év husvéttol másik kislánya született a mostani élettársátol a kérdésem a következö:ez év decemberében egyiptomi nyaralással akartam meglepni a 2 kisfiut a nagyobbik mellesleg a keresztfiam (10 és 12 évesek)a gYerekek nagyon ragaszkodnak hozzám és én is természetesen saját gyermekeimként nevelem őket ami az időmböl kitelik mivel külföldön dolgozom .....szoval kerte nővérem a még elvileg jelenlegi férjétől az utlevél aláirást a gyerekek rèszére de megtagadta indokolatlanul és nem is gondoskodik roluk mi a teendő hogy tudok utlevelet igényelni a gyermekeknek??válaszát köszönettel :Aniko

ObudaFan # 2014.08.16. 14:07

Meg kellene indítani a bontópert, és kérni, hogy a bíróság a szülői felügyeletet a testvérednek ítélje.