Nagyon mocskos ügy

ObudaFan # 2006.08.31. 18:20

Nyilván egy ilyen feljelentés esetén érdemes az ügyészségen vádhalasztást kérni és elmenni a hatóság által előírt fejtágításra.
A családjogi következmény kiszámíthatatlan, már csak azért is, mert csak az mutatható ki, hogy volt fogyasztás, ebből még nem következik azonban az, hogy ez az életmódjává vált az illetőnek, és pláne az, hogy ez a gyermekhez való viszonyt érintené. Ehhez további bizonyításra van szükség, nem elég egy vizeletminta. És ha a bizonyítás nem sikerül, az apa könnyen olyan színben tűnhet fel, mint aki ilyen eszközökkel szeretné megszerezni a gyermekeket.

woodslave (törölt felhasználó) # 2006.08.31. 10:55

3 hónapig mutatható ki vizeletben. Sztem simán megteheti hogy feljelenti, és akkor az elhelyezés megváltoztatására is elég nagy esélye van az apának.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.28. 08:49

Feljelentés esetén a rendőrség nemigen tagadhatja meg a nyomozást. Abban nem vagyok biztos, hogy rögtön vizeletmintával kezdik, lehet, hogy beérik egy szóbeli kihallgatással. Sajnos, azt sem tudom, az utolsó tripet követően mennyi időn belül mutatható ki a kábítószerrel való visszaélés. Mindenesetre, ha ma abbahagyja a hölgy, akkor egy nappal máris közelebb van ahhoz az időponthoz.

Arpuska # 2006.08.28. 07:07

Köszönöm gyors segítséged. Én attól aggódok nagyon, hogy egy ilyen rendszeres joint tekerési ügyet elég könnyű bizonyítani. Egy vizelet vizsgálat és máris kiderűl, hogy tekerget e az illető. Tulajdonképpen arra lennék kiváncsi, ha Gipsz Jakab bevonúl valamelyik kerületi rendőr kapitányságra, hogy jó napot kívánok szeretném feljelenteni saját magam meg az asszonyt mert 1 éve jointozunk, akkor a rendőrség a döbbenet után mit lépne, főleg ha kiderülne, hogy mi is a célja ennek az egésznek. Előállítaná az asszonyt vizelet vizsgálatra?

Átadom az anyukának az üzeneted. Elég sokan próbáljuk helyes mederbe terelgetni szerencsétlen kis életét, több-kevesebb sikerrel. de tudod "aremény hal meg utoljára".
Köszönök mindent.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.28. 06:14

Egy feljelentés önmagában semmi. Ahogy a Hugyos Józsi bácsi fia mondja a Falba zát lélekben: "én is feljelentettem az összes szomszídot, mégse vittek el egyet se. Potyára gyalogoltam nyóc kilómétert abba a nagy szélbe."
Szóval ha a kedves férjnek nincsenek bizonyítékai is - méghozzá jó bizonyítékai - akkor ez a fenyegetőzés pipafüst. (Merem remélni, hogy a gyerekeknek azértg nem sodortak egy-egy jointot.)
Egyébiránt honi bíróságaink az esetek nagy többségében az anyánál helyezik el a gyermekeket, és ameglévő status quo-n sem szeretnek változtatni.

Ja: azért anyukának mondd meg - ha már barát - hogy ideje lenne lejönni a szerről. Meg a hülye hapsikról is. A jelek szeint valami elképesztően szerencsés kézzel tud belehúzni. Nem vagyok biztos benne, hogy nem tévedett az a bíró is hét évvel ezelőtt.

Arpuska # 2006.08.27. 23:36

Egy baráti barátnőm került szerintem nagy bajba, Első házassága végén. 7 éve vált el első férjétől két közös gyermekük van. Több éves harc ment a gyerekekért a végén mindkettőjüket az anyánál helyezte el a bíróság. Barátnőm férjhez ment másodszor is és a második férjével elkezdtek különböző könnyű drogokat használni, sajnos elég nagy rendszerességgel. Ez a házasság is válással fog végződni, és a mostani férj azzal zsarolja a barátnőmet, hogy feljeleni a rendőrségen káb.szerrel való visszaélés miatt. Természetesen saját magát is mert szavai szerint ennyit megér neki, hogy tönkre tegye a barátnőmet. Abban a pillanatban amint elindúl az eljárás ennek tényét közi az első férjel aki nem mondot le arról, hogy megszerezze a gyerekeket és valami ilyesmire vár több éve.
Laikus véleményem szerint elég nagy a baj.
Kérdésem az lenne, hogy a férj mit várhat az"önfeljelentéstől"? Az ő büntetése esetleg visszatartó lehet e az ő számára. Továbbá milyen esélyei vannak ha ez bekövetkezik a célja elérésében, hogy ilyen módon "átjátsza" a gyerekeket az első férjnek. Laikus véleményem szerint sajnos elég jók.

Köszönöm a segítséget.