Köszönöm!
Egyesület alapítás, létrehozás
Formanyomtatvány: http://www.birosag.hu/…yomtatvanyok
Az elfogadó nyilatkozatban az egyesület tisztségviselői nyilatkoznak, hogy elfogadják a megbízatást és velük szemben kizáró ok nem áll fenn.
Székhelyigazolást pedig a székhely ingatlan tulajdonosa/haszonélvezője ad.
Köszönöm.
Formanyomtatvány a beadáshoz? Ez letölthető valahonnan?
Elfogadó nyilatkozat mit takar?
Székhelyigazolás melyik szervtől szerezhető be?
Formanyomtatvány, elfogadó nyilatkozatok, székhelyigazolás.
A székhely szerint illetékes törvényszékhez.
Üdvözlet ismét.
Kész az alapító okirat, megvolt az alapító ülés, kész a jegyzőkönyv és megvan a jelenléti ív.
Mi a következő lépés? Hová kell benyújtani a dokumentációt? Mi szükséges még a bejegyzéshez?
Köszönöm
Nincs felelőssége a tagdíjon túl a rendes tagnak sem.
Sziasztok, azt szeretném megtudni, hogy ha egy egyesületben valaki pártoló tag (nem szavaz, nem vesz részt a tevékenységben, csak tagdíjat fizet és kap cserébe bizonyos szolgáltatást), annak van-e bármilyen felelőssége/kötelessége az egyesülettel kapcsolatban? (a bíróság az alapító okiratban a tagdíjat vagyoni hozzájárulásra módosíttatta, ez nekem laikusként rosszul hangzik, van jelentősége?) Köszönöm.
Köszönöm!
Igen. Nincs minimuma.
Még egy egyesületi kérdés:
Éves tagdíjat alapításkor kötelező meghatározni? Amennyiben igen, úgy ennek mi a minimuma?
Staffeta
Illetékmentesen lehet megalapítani.
Köszönöm! Akkor egy elnökségi tag lesz.
Üdvözletem!
Egyesületet szeretnénk alapítani, a lehető leggyorsabb határidővel.
Azt hallottam, Budapesten és környékén ez 6-7 hónap, de vidéken jóval rövidebb lehet.
A költségekre és határidőre lennék kíváncsi, ha tud hozzáértő segíteni.
Köszönettel: Laci
Nincs.
Üdv!
Még egy egyesületi kérdés:
Elnökségi tagok száma alapításkor van minimalizálva? Vagy akár 1 elnökségi tag is elég?
Köszönöm.
Nincs akadálya.
Köszönöm! Akár 12 évesen is?
Lehet.
Üdv!
Még egy egyesületi kérdésem lenne:
Alapító tag csak felnőtt lehet? Szülői engedéllyel sem lehet 18 év alatti?
Ha nagyon egyedi ez a vezérszó, akkor okozhat, különösen ha valamilyen ismert elnevezésről van szó, mert ez az adott kft. névjogát sértheti. (Ha pedig védjegyeztetve is van az elnevezés, akkor mindenképpen.)
Sziasztok,
Sportegyesület alapításába kezdünk, utána olvastam a feltételeknek és a szükséges dokumentumoknak. Egy problémás ponton viszont nem tudok továbbhaladni, mégpedig az egyesület névválasztását illetően. Adott feltétel, hogy a névnek egyedinek kell lennie. Tételezzük fel, hogy csapatunk neve Placeholder SE (fiktív, csak illusztráció) lesz és így kíván tevékenykedni.
A jelenlegi helyzetet megvizsgálván kijelenthetem, hogy a kitalált Placeholder SE nincs nyilvántartásba véve, mint sportegyesület. Viszont ugyanilyen néven a cégbíróság oldalán Placeholder Kft-ként tevékenykedik egy cég. Az alapítani kívánt egyesületünknek nincs semmilyen kapcsolata a már bejegyzett Kft-vel.
Azt szeretném megkérdezni a fórumozóktól, hogy a kettő hasonló név okozhat-e problémát akár megalakuláskor akár a későbbiekben?
Előre is köszönöm a segítséget.
Megkérdeztem a bíróságon: bejegyzésre került, és nyilvántartásba is vették, 2011 júniusában.
Először annak kellene utánajárnotok, hogy létezik-e már ez az egyesület. MErt ezek szerint a bejegyző végzés ellen fellebbezett az ügyészség, de amíg nincs jogerős nyilvántartásba vétel, az egyesület nem tud működni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02