Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni egy vendéglátó vállalkozás ügyében, mert a helyi szakhatóságok nem tudtak érdemi választ adni a vállalkozással kapcsolatos kérdéseimre. Egy barátommal szeretnénk kimondottan kitelepülős vendéglátással foglalkozni. A céges háttér és a szakmai képzettség rendelkezésünkre áll. Csak alkoholos italokat (üveges/dobozos sör, bor, pezsgő, rövidek) és üdítőket szeretnénk árulni, kizárólag műanyag pohárban, hogy a mosogatással ne kelljen vesződni. Romlandó árut/ételeket nem szeretnénk forgalmazni.
Ennek fényében lenne néhány kérdésem:
- Szükséges e működési engedély, illetve bázis telephely egy ilyen vállalkozás esetében? A helyi önkormányzatnál, illetve a NAV-nál nem tudták biztosra mondani, hogy igen, avagy nem.("sírvaröhögve" jöttem el tőlük...)
- Az 5630 – italszolgáltatás TEÁOR szám lefedi e teljes mértékben a fenti tevékenységi kört?
- Felmerült a lehetőség, hogy felkérnének bennünket néhány alkalmi (privát) rendezvény kiszolgálására. Ilyen esetekben hogyan szerezzük be a kitelepüléshez szükséges engedélyeket? Az rendben van, hogy a NAV-nál bejelentjük a kitelepülést, de mi a helyzet a többi engedéllyel, vagy egyátalán szükséges e más engedély? Az önkormányzatnál azt mondták, hogy ilyen esetben nem kell bejelenteni a kitelepülést a jegyzőnek, tekintve, hogy nem közterületre szeretnénk engedélyt kérni.
- A fenti tevékenység esetén kötelező e pénztárgépet üzembe helyeznünk, vagy elég csak nyugtát adnunk?
Az esetleges válaszokat előre is NAGYON köszönöm!
Jelige: káosz