Köszönöm gerbera.
Akkor azt mondod, hagyjam most már így, ahogy van?
Egy-két kiegészítés:
1, A helyettes ő maga is mondta, hogy vegyem nyugodtan birtokba, mert régóta elhagyatott, ne várjak jövő nyárig ezért. (Nem mondtam neki, ahogy amúgy én is ezt terveztem…)
2, Pont azt akartam elkerülni, hogy „hazudnom” kelljen. Mármint hogy konkrétan az adós adta nekem át és ez kerüljön bele a jegyzőkönyvbe. Nem tudtam, hogy ezt neki már nem is küldi meg, így nem akartam, hogy ebből legyen később pofára esésem. Ezért fogalmaztam úgy neki, hogy birtokba vettem részletek nélkül.
3, Azzal lesz a gond, amit a te is írtál: a vh-helyettesnek fogalma sincs, mit kellene csináljon ilyenkor.
Pl. 4 évvel ezelőtt hatályos Vht-ból idézett a jegyzőkönyvbe; nem tudta, mikor lesz jogerős; nem tudta mikor nyílik meg a kiürítési kérelem beadására a 15 nap… Viszont miután hülyeséget mondott, utánakérdezhetett, mert következő alkalomra mindig már a jót mondta, mintha eddig is ezt mondta volna.
UI:
Abban még segítenél, hogy ilyenkor pontosan mit kellett volna kiadnia nekem (konkrétan milyen szöveggel), hogy ha legközelebb ilyenbe botlok, már tudjam?