fordulsz valakihez, aki segít neked az elévültetésében... :)
VÉGREHAJTÁSI JOG BEJEGYZÉSE
Köszönöm válaszukat.Még azt kérdezném hogy a végrehajtás 2005- ben volt egy teleknek 1/2 részét árverezték sikertelenül azóta csend van. Elszeretném adni , mit kellene tennem.
A 62-es az Bencze Zoltán Debrecenben.
@tamas70: Az mbvk.hu weboldalt keresd fel, azonban a névjegyzék részen lehet keresni a végrehajtót (esetedben "A végrehajtó jelölőszáma [jelvényszáma] alapján:").
Írd be az ügyszámban a V betű előtt számsort (0062, ahogy ius latratus megsúgta), kiadja, hogy melyik végrehajtó jár el (elérhetőségét is meg tudod nézni).
Egyéb infó: ha más esetben a jelvényszám alapján nem lenne találat (lehet ilyen ha pl. már nyugdíjba ment a végrehajtó), akkor a Végrehajtói Kart kell felhívni és megkérdezni, hogy a régi jelvényszám szerinti végrehajtó ügyeit ki vette át.
Debrecen ?
Na, látod, a 0062-esből már tudod is.
Köszönöm válaszát.Megtaláltam a számot/0062,v.1127/2004/16 de nem találom sehol hogy ki a végrehajtó
Nem jó a kérdés.
Ha az érdekel, általában kire engedményezi a számára már terhes követeléseket, akkor a válasz: általában az Intrum Justitiára, illetve az EOS Faktorra.
Ha az a kérdés, hogy melyik végrehajtó jár el a Telekom ügyeiben, akkor a válasz: mindig a területileg illetékes végrehajtó. Ezekből van kb. 222 db.
A "telekkönyv" az ingatlan-nyilvántartás, illetve nálad a tulajdoni lapot jelenti, ugye?
A számok is beszédesek tudnak lenni adott esetben. Keress közöttük olyat,amelyik így néz ki: valamennyi.V.valamennyi/évszám. Ebből tudható meg, ki az eljáró végrehajtó, még ha a neve nincs is odaírva.
Jónapot. kérdésem lenne hogy a telekom általában melyik végrehajtó cégnek adja el a tartozást.A telekkönyvön nincs rajta csak a dátum és számok.
Linnax,
Már a második oldalt írod tele, és még mindig nem tudod, mi folyik ellened? Hát akkor tudd meg: végrehajtás. Az titok számomra, hogyan nem talált meg a végrehajtó felhívása a végrehajtási lappal együtt, amikor a földhivatal határozata pedig megtalált. Nem gondolnám, hogy a végrehajtó mulasztott.
De ne itt kérdezgess, hanem keresd fel a végrehajtót. Ha nem tudod, ki az, talán nézd meg a földhivatali határozatot, mert azon azt is feltüntették, ügyszámostul. Utána felkutatod az elérhetőségeit, ügyfélfogadási rendjét például itt:
http://mbvk.hu/…zek_zold.php
aztán pedig telefon.
Nem kellene messze menni csak az itteni publikációkat elolvasni.
gerbera, megtennéd, hogy kifejted bővebben, hogy "ez most micsoda és miért, és egyébként is, meg nehogymá."?
(A hülyeségig becsületes, egyszerű ember vagyok, nekem még csak eszembe sem jutnak olyan dolgok, amit mások megtesznek.)
Nagyon kedves vagy, és igazán köszönöm, hogy törődsz velem! Csak az a baj, hogy nekem tényleg nincs pénzem! Nem tudok mit ajánlani. De azért beszélek vele, hátha... Bár nem bízom semmi jóban.
(Sajnáltatom magam? Nem úgy éreztem, csak megírtam, hogy mi a helyzet, meg dühöngtem, hogy "vénségemre" ide jutottam.)
Holnap jönnek a szüleim, minden lelkierőre szükségem lesz, hogy vidámnak látszódjak, nem tudok intézni semmit, remélem, még alkalmas lesz az idő azzal a végrehajtóval találkozni. Egy ilyen végrehajtó egyébként ügyvéd, minden esetben?
Ahogyan gerbera leírta a bejegyzéssel kapcsolatosan semmmit. Felesleges kidobott pénz.
Menj be a végrehajtóhoz, kérdezd meg mennyi az összes tartozás ( minden az utolsó fillérig ). Onnan kezd el, ha komolyan gondolod.
( én 16 milliós tartozásra tettem most 5 milliós ajánlatot. Választ még nem kaptam ) Részemről pofátlanság volt az ajánlat, de háááátha. És ugy néz ki bejön. remélem. )
Jó, csinálom, csak nagyon gyorsan össze kell kaparni magam.
De először az a legnagyobb gondom, hogy időt nyerjek. Nem tudom, milyen fellebbezést nyújtsak be, mire hivatkozzak, mikor valóban tartozom.
Ne haragudj meg Linnax, de így semmire sem fogsz menni.
Mondjam azt, hogy egy éve közel 50 milliós tartozásom volt ? Igaz lehet én is bukom a lakásom, de még marad is belőle. Az hogy sajnáltatod magad nem vezet semmire.
Nagy levegőt kell venni és belevágni mert a tétlenség rosszabb mint a bűn.
Indulj el egy úton mert így baj lesz.
Na és persze minden tartozás soksoksoksokszorosára növekedett. Lehet, hogy a 4 M helyett már az egész ház árát ki kell fizetnem, és nem marad semmi. Pedig volt sok pénzem, lakást kellett volna inkább vennem belőle és most nem lenne gondom, de nekem marhának kert kellett!!
- nek ki így a bankok velünk. A vicc az, hogy azzal kezdtem, hogy szakmai tanácsot kértem tőlük, és annak alapján mentem bele ebbe a konstrukcióba. Ráadásul augusztusban lejár az a - ideges vagyok, áhh, kétségbe vagyok esve - nem jut eszembe, valami 5 éves határ, és újra többet kell fizetni.
El tudod adni, főleg, ha az ingatlanért kapott vételár a hitelezők igényét és a végrehajtás költségeit fedezi.( meghaladja ) Ezt a végrehajtó fillére pontosan meg tudja mondani neked.
bocs, mindig elfelejtek frissíteni.
De most, hogy "bejegyezték", nem tudom eladni, nem?
Azon kellene elgondolkodnod, hogy eladod a házat a tartozásaidat kifizeted. A maradék pénzt felhasználva keresel egy nyugodt csendes lakhatást így már adóságok nélkül.
Ráadásul azóta sincs teljesen kész, mert utca felőli kerítés nincs, zöldsövényt ültettem, meg a házban - mivel mestert nem tudok fizetni - a gipszkartont át kellene kenni, hogy festhessek. Így aztán (egy helyiség, ill. a kamra is, kivételével nincs kifestve. Persze kívül sem. A külső falakra növényeket futtatok.
Itt mindig frissíteni kell?
Nem ér annyit, mint amibe került. "Rossz" helyen lakom, pici faluban, igaz, nagyon közel Mórhoz és Székesfehérvárhoz. 2,2 millió volt a telek, a ház kb. 13-14 millióba van, de az eredeti dokumentációban csak 10 valamennyi vagy 11 M van beírva. Nem tudom, mennyire értékelnék?
Kedves Linnax!
És mennyit ér a lakásod ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02