Munkabér - letiltást visszafizetik?


gerbera317 # 2014.05.09. 19:03

Az úgy van, hogy a végrehajtást kérők keveslik a jogot, az adósok pedig sokallják. Minden attól függ, hogy az érintett a répa melyik végén áll. Kávézós most kifogta a kellemetlenebbik végét.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.09. 11:58

Nem utasítás volt, csak szerény javaslat. Méghozzá jószándékú.

kávézós # 2014.05.09. 06:31

Miért is? Nehogy megtiltsa már bárki, hogy leírjam, amit gondolok...

Egyébként befejeztem....köszönöm az eddigi értékes hozzászólásokat, különösen gerberának, aki legalább vette a fáradtságot, és a kérdésemre válaszolt....és egyébként mindenkinek..

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.08. 18:03

Szerintem ne tetézd.

kávézós # 2014.05.08. 14:03

Uraim, tényleg félreértettek engem : én nem vitát szerettem volna generálni, csak észrevételeket próbáltam megosztani.

Én sajnos, azon az oldalon állok, aki ha hibát követ el, akkor nem tud kibújni, és tegyük hozzá : nem is akar a felelősségre vonás alól. Ami viszont igenis bosszant az az, hogy a már említett csoportok ebből tetemes hasznot húznak úgy, hogy nem tűnnek "bűnösnek", mert a jog mellettük áll, az Ő érdekeiket képviseli. Én, mint hibát elkövető, benyújthatok panaszt illetékért cserébe, kérhetek ilyen-olyan elszámolásokat, jó esetben ingyen, de azok nagyon sok időt elvesznek az életemből, és kb. ennyi, amit tehetek. Persze, a lehetőség, hogy bírósághoz forduljak, ha valami nem tetszik, nekem is alkotmányos jogom, kérdés : mit érek el vele? Ott is fizetnem kell rosszabb esetben, jobb esetben nem, de évekig elhúzódik az ügy, és sorolhatnám. Nem vagyok jogász, nem tudok passzusokat idézni, józan "paraszti ésszel" gondolkodva sok mindent nem engednék meg azon embereknek, akik pl. a végrehajtásokat csinálják : követhetetlen elszámolások, megmagyarázhatatlan díjtételek, érthetetlen levelek, darabonként lényegesen több pénzért, mint amennyit valójában érnek...aki nem volt még ilyen helyzetben, soha nem fogja megérteni a "kisember" azon bosszúságát, amikor azt látja, hogy ajánlott tértivevényes küldeményért milyen díjakat számolnak el, mondván, ugyanazt el kell küldeni X-nek, Y-nak, stb.....ezt például nem tudom ellenőrizni sem én, sem más....talán ha beperelem az illetőt, akkor a bíróság, de uraim,őszintén : hallottak már olyan végrehajtóról, akit lesitteltek volna csalásért, vagy vagyon elkobzára itéltek volna hasonlóért? Én, bárhogy is túrom a netet, nem sikerült ilyenre ráakadnom...

Mondjak példát : mondok : a 33%-os munkabér-letiltás. Esetemben ez "mindössze" azzal a kis aprósággal jár, hogy nem tudom a rezsit kifizetni, lényegesen kevesebbet tudok a lakáshitelembe fizetni, a gyerekem talán nem fog tudni elmenni táborozni nyáron, mert nem fogom tudni kifizetni az előleget, ja, és el ne felejtsem : enni is kellene mind a 4-őnknek, de a gyerekeknek mindenképp.

Aki kitalálta a 33%-ot...inkább nem kommentálom. És higgyék el, nem 7 jegyű a nettó fizetésem, hogy észre se nagyon venném a letiltást....
Mindemellett végrehajtónak is kell fizetnem megállapodás szerinti havi összegeket, és még e mellé nyomtak rám 33%-os fizetésletiltást. Ez Önök szerint elfogadható így? Persze, mert még nem voltak ilyen kilátástalan helyzetben. Örüljenek neki, és ne 3 szavas vagdalkozással próbáljanak normális ember képében tetszelegni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.08. 12:26

Gondolom, ez a mondat, ez az állítás sem demagóg egyáltalán.

pazs # 2014.05.08. 11:38

A jogalkotónak igenis nagy szerepe van abban, hogy úgy tönkre lehet tenni embereket, családokat, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket bevetnek ellenük, a JOG palástja alá bújtatják.
Egy ilyet mondanál.

kávézós # 2014.05.08. 11:35

Már megbocsáss, de én semmilyen demagógiát nem vélek felfedezni írásomban. Azt hiszem, egy szóval sem szidtam az eljárást, azzal kezdtem, hogy jogos :

"A végrehajtó 33%-os munkabér letiltást eszközölt nálam, ami jogos, hiszen a törvények erre Őt felhatalmazzák"

Az egy másik téma lehetne, hogy milyen kis-vagy nagykapukat használnak bizonyos csoportok, akik arra szakosodtak, hogy egyébként is bajban lévő embereket kisemmizzenek.

"Miért mit csináljon a "jog"? Törődjön veled jobban, mint te magaddal?"
  • > nem, nem ezt kérem, vagy nem ezt várnám el. Ha ezt meg kell kérdezned, akkor örülj, mert ezek szerint Te még nem kerültél ilyen helyzetbe.

Ha magadra vetted, márpedig hangvételedből erre is lehet következtetni, akkor arról egyedül Te tehetsz.

Egyszerű kérdést tettem fel, amire gerbera válaszolt. Pont.

Az, hogy magánemberként véleményem van bizonyos dolgokról, ami esetleg ütközik a Tieddel, akár érdektelenség miatt is, ne haragudj, ne legyen már baj, sőt, ne legyen már demagógnak kikiáltva.

A jogalkotónak igenis nagy szerepe van abban, hogy úgy tönkre lehet tenni embereket, családokat, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket bevetnek ellenük, a JOG palástja alá bújtatják.

Ezen azért el lehetne gondolkodni, a megfelelő szinten lévőknek, de miért is tennék? Hisz ez nem érdekük...

Na, ez a demagógia......

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.06. 13:41

Miért mit csináljon a "jog"? Törődjön veled jobban, mint te magaddal? Legyen apád helyett apád, és intézkedjen helyetted?
Nem vagy jó ezzel a demagóg dumával.

kávézós # 2014.05.06. 12:31

Félre ne érts : nem kötekedni akartam, csak néha elborzadok, mit megenged a JOG az arra érdemeseknek....

Ennyi az egész....

gerbera317 # 2014.05.06. 07:22

És mindez a magyar jog fogalmai között.....Élhető Magyarországot mindenkinek..

Miért nem teszel egy próbát a német vagy az angolszász joggal? Hamar rájönnél, nincs olyan, hogy magyar jog, csak JOG.

kávézós # 2014.05.06. 06:52

Szia gerbera317,

"Megjegyzem, az elmélázás akkor is pénzbe kerül, ha végül az adós nyeri a pert. Az ilyen újított vagy megszüntetés iránti perekben a jóhiszemű végrehajtást kérő sikerrel kéri marasztalni az adóst az olyan költségek tekintetében, amelyek nem merülhettek volna fel, ha az adós időben "kap észbe"."

Természetesen ezzel tisztában vagyok-vagyunk :-) Mármint azzal, hogy "rúgjunk bele még egyet abba, aki sz*ban van"....

És mindez a magyar jog fogalmai között.....Élhető Magyarországot mindenkinek.. :-)

gerbera317 # 2014.05.05. 14:51

Ha felfüggesztik a végrehajtást, a már levont összeg végrehajtói letétben marad, ha az még a végrehajtónál van. Ami a végrehajtást kérőnél van, arról majd az ítélet fog rendelkezni. A jogerős ítéletig nem jár vissza semmi.

Megjegyzem, az elmélázás akkor is pénzbe kerül, ha végül az adós nyeri a pert. Az ilyen újított vagy megszüntetés iránti perekben a jóhiszemű végrehajtást kérő sikerrel kéri marasztalni az adóst az olyan költségek tekintetében, amelyek nem merülhettek volna fel, ha az adós időben "kap észbe".

kávézós # 2014.05.05. 12:40

Szia kedves KBS,

köszönöm szépen.

Igazából az ügyvédem is a "felfüggesztés"-szót használta, ameddig nem emelkedik jogerőre az ügy.

Nekem ez is elegendő lenne természetesen, mert mint laikus, úgy érzem, jogtalan volt a letiltás, csak későn kaptam észbe.... :-(

De ez már egy másik történet...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.05. 12:06

Valakit köteles lesz a visszafizetésre, de nem biztos, hogy a végrehajtó.

(Megjegyezném, hogy a végrehajtás megszüntetése iránti perek zömében nem a felperes nyer. Ettől, persze, a te konkrét ügyedben még lehet 99,9%-os az esélyed.)

kávézós # 2014.05.05. 06:56

Üdvözlöm a hozzáértő szakembereket.

Sokat nem akarok beszélni a dologról, amit meg szeretnék kérdezni : a lényere törekszem :-)

  • van egy ügyem, ami eljutott a végrehajtási fázisba. A végrehajtó 33%-os munkabér letiltást eszközölt nálam, ami jogos, hiszen a törvények erre Őt felhatalmazzák.Az ügyet viszont, ami miatt VH-státuszba jutottam, megtámadtam bíróság előtt, igaz, nincs még VH-felfüggesztési határozat, ügyvédem szerint viszont 99,9%-os biztonsággal elmondható, hogy lesz.

A kérdésem csak annyi, hogy a letiltott munkabér összegemet, ha megszületik a felfüggesztő bírói végzés, visszafizeti a VH?Illetve mindent, amit eddig letiltottak? Vagy mi lesz ennek a pénzeknek a sorsa?

Előre is köszi a segítséget.