Kedves Gerbera
Koszonom a cseppet sem megtisztelo hangu valaszodat
Tanacsot kertem es nem kioktatast, mellesleg megkaptam a bolcs valaszt mas forrasbol igy annak fenyeben intezkedem.
Szep napot!
Kedves Gerbera
Koszonom a cseppet sem megtisztelo hangu valaszodat
Tanacsot kertem es nem kioktatast, mellesleg megkaptam a bolcs valaszt mas forrasbol igy annak fenyeben intezkedem.
Szep napot!
„a Foldhivatal nem kuldott ertesitest”
Ez biztos? Az ingatlan-nyilvántartásban az a lakcímed, ahol tényleg laksz?
„ezert felhaboritonak tartom, hogy ilyet megtehetnek es olyanok tulajdoni hanyadara is vegrehajtast jegyeznek be akiknek semmi koze a hiteltartozashoz”
Biztos, hogy ez történt? Ez a fórum olyan kérdezőkhöz van szokva, akik nemigen tudnak egy tulajdoni lapot értelmezni. Egyébként lásd Lajcsó hozzászólását.
„Milyen jogorvoslat van a jogtalan bejegyzes torlesere?” - Végrehajtási kifogás, amibe nem szabad olyan hebehurgyán belevágni, mint a fórumozásba.
„Kiirhatnak e arverest az egesz ingatlanra ha csak a resztulajdont erinti a vegrehajtas?” - Nem. De valószínűleg hamis tényállást közölsz itt, úgyhogy amíg nem tisztázod újra a leírtakat, ezen kár rágódni.
„(a jogtalan bejegyzes miatt mar ezt is el tudom kepzelni)” - Túl élénk a fantáziád.
„Hogyan tudhatom meg hogy a vegrehajtasi jog elevult e, vagy sem?” - Abból, hogy eltelt-e már 5 év a legutolsó végrehajtási cselekmény óta. A vh-jog bejegyzése óta fél év sem, úgyhogy ez még nagyon a távoli jövő.
Miért itt érdeklődsz, miért nem inkább az eljáró végrehajtónál?
"Az ados csak en vagyok, sem anyamnak, sem ket testveremnek nincs koze a hiteltartozashoz,"
Nem arról van szó véletlenül, hogy ez a lakás teljes egészében a hiteled fedezete? Szerintem a történet nem a vh. joggal kezdődött. Mert ha a lakás teljes egészében a hitel fedezete akkor jelzálogjogot bejegyeztek korábban. Nyilván az egész lakás megterheléséhez valamennyi tulajdonosnak hozzá kellett járulnia. A tulajdonjog változás (pl. öröklés) nem szünteti meg sem a jelzálogjogot sem a vh. jogot.
Tisztelt Forum!
Hiteltartozasom miatt vegrehajtasi jogot jegyeztetett be a bank a kozos tulajdonban allo ingatlanomra 2014 augusztusaban. A bejegyzesrol, sem a vegrehajto, sem a Foldhivatal nem kuldott ertesitest a tulajdonosoknak. A bejegyzessel par hete szembesultunk, amikor telekhatarrendezes miatt felkerestuk a Foldhivatalt es kikertuk a tulajdoni lapot.
A tulajdoni lap szerint a vegrehajtasi jogot ram es ket testverem tulajdoni hanyadara is bejegyeztek, amit mellesleg edesanyam Ozvegyi joga is terhel. Az ingatlannak 4 tulajdonosa van, edesanyam, en es ket testverem, amit apai agon orokoltunk.
Az ados csak en vagyok, sem anyamnak, sem ket testveremnek nincs koze a hiteltartozashoz, ezert
felhaboritonak tartom, hogy ilyet megtehetnek es olyanok tulajdoni hanyadara is vegrehajtast jegyeznek be akiknek semmi koze a hiteltartozashoz, s errol meg ertesitest sem kuldenek.
A kerdeseim:
Milyen jogorvoslat van a jogtalan bejegyzes torlesere?
Kiirhatnak e arverest az egesz ingatlanra ha csak a resztulajdont erinti a vegrehajtas? (a jogtalan bejegyzes miatt mar ezt is el tudom kepzelni)
Hogyan tudhatom meg hogy a vegrehajtasi jog elevult e, vagy sem?
Koszonom a valaszokat
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02