Üdvözletem!
2014.04.01.-én elárverezte a bank az ingatlanunkat, de az árverési összeg még a hitelt sem fedezte.
2009-től egy tetemesebb közös költség, hődíj tartozást halmoztam fel a volt párommal akivel 1/2 tulajdoni hányadban voltunk tulajdonosok. Több alkalommal szerettem volna egyességre jutni a házzal azzal kapcsolatban, hogy ha megszüntetik az egyetemleges tartozást, törlik a végrehajtást a nevemről, akkor hajlandó vagyok a fele összeget egy összegben kifizetni nekik. Ehhez annyit kértem, hogy adjanak egy levezetést a tartozásomról, hogy tudjam mennyi is a pontos összeg, de 3 hónapja csak ide oda küldözgetnek, és ígérgetik, hogy elkészítik az elszámolást.
A mai nap felkerestem egy ügyvédet, hogy tanácsot kérjek miként tudnám rávenni a házat arra, hogy megküldje az elszámolást. Annyit mondott, hogy ha az árverés lezajlott akkor már nem tartozom semmivel a háznak, mivel széljegyzetként szerepeltek a tartozások az ingatlanon. Ne is foglalkozzak velük, milyen jogcímen követelhetnének. Engem viszont nem hagy nyugodni a gondolat hogy a ház ügyvédnője még mindig több végrehajtásról beszél. És hatalmas összegekről beszél. Valamint két hónapja elindított ellenem egy új végrehajtást.
Az árverés után valóban törlődik e minden adósságom, illetve ha ez igaz akkor most mit is vonnak tőlem? Hogy tudnék kicsikarni a háztól bármilyen információt, hiszen teljesen bolondnak néznek.
Köszönöm választ!
Gyula