Végrehajtás utánni közösköltség tartozás

gerbera317 # 2015.06.25. 06:27

Havi 20% = évi 240%, és havi 3% = évi 36% kamatot és kezelési költésget? Valahol nagyon el vagy te tévedve. Fogalmazzunk úgy, hogy az sem igaz, amit kérdezel. Hogyan vársz akkor normális választ?

Egyébként mindegy, mert a 240 százalékkal történő számítás ugyanúgy hatodikos matek, mint a 2,1 százalékkal történő.

A több végrehajtós dolog sem stimmel. Hacsak szanaszét nem költözgetsz az országban, ugyanaz az egy végrehajtó jár el ellened, és azt sem a ház választja, hanem a végrehajtást elrendelő hatóság az illetékességi szabályok betartásával osztja ki az ügyeket.

Tudom, hogy igazságtalan vagyok, de előbb talán te törekednél az igazságra, amikor kérdezel.

Frederico001 # 2015.06.25. 05:06

Gerbera szerintem nagyon nincs igazad. A ház havi 20% kamatot, és 3% kezelési költséget számol fel amiért utam bocsájts hagy kérdeztem már meg mennyivel tartozom. Valamit nem cask közös költség hanem hődíj is. Így mér annyira nem könnyű a matek. Valamint írtam hogy megegyezni akarok velük, ez valahol az ö érdekük is. És nem szertném a volt pártom tartozását is én fizetni, mert hagyott még pár dolgot a nyakamon amit ugyan csak én fizetek. A másik része hogy 6 végrehajtást indított ellenem több végrehajtóknál, annak érdekében, hogy ha még akarom se lássam át egészet. Tudom azt is hogy a háznak néha elég érdekes a könyvelése, ezt más lakok is említették már.

Grave-nem köszönöm a választ. De még mindig nem tudom mit kéne tennem, hogy létre jöhessen végre az egyesség.

Grave7 # 2015.06.24. 21:25

@Frederico001:
Gerbera317 nagyjából leírta, de azt félrenézte, hogy vételár még a hitelt sem fedezte - tehát a teljes kiszámított tartozás fennáll, illetve ezen kívül részben eljárási költségek is (mondjuk további 3% az fmh eljárás miatt, meg 10% a végrehajtói jutalék miatt).
KBS arra gondolt, hogy félreérthetted amit az ügyvéd mondott (vagy nem ért a végrehajtáshoz az ügyéved), mert a tartozásod fennáll, hiába árverezték el az ingatlant (te mondtad, hogy a hitelt sem fedezte a vételár).
Ha letiltás van a fizetésedre, akkor nézd meg a bérpapírok alapján, hogy milyen összeget vontak le tőle (és kérdezd meg a munkáltatót, hogy milyen letiltások alapján utaltak). Így ki tudod számolni, hogy melyik tartozás mennyivel csökkent.

gerbera317 # 2015.06.24. 20:56

Avass már be minket, milyen információt meg elszámolást akarsz a háztól?
Egyszerűen megnézed a naptárt, mikor fizettél utoljára közös költséget, az eltelt hónapok számát felszorzod a havi közös költség összegével, és máris tudod, mivel tartozol a háznak. Harmadikos számtan.
Utána az eltelt hónapok szerint középarányosan számolsz egy kis törvényes késedelmi kamatot is, hogy pontosabb képet kapj. Hatodikos számtan. A törvényes kamat előkerítése a neten ötödikes informatika.
Aztán megnézed az árverési jegyzőkönyvet, mennyiért ment el az ingatlan, és a kettőt kivonod egymásból. Másodikos számtan.
Még szép, hogy nem fog neked a ház elszámolni. Ha valamit vitatsz, pereskedj érte, de ingyen senki nem fog órákig görnyedni a könyvelés fölött, csak hogy neked elszámolást készítsen, amibe azonnal bele is kötnél. Nem is értem hogyan képzelted....

Frederico001 # 2015.06.24. 20:08

Melyik oldalról?

Nem tudom akkor most hogy állok.

Kicsit bővebben megfogalmaznád, megköszönném.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.24. 20:03

Valamit félreérthettél...

Frederico001 # 2015.06.24. 19:54

Üdvözletem!

2014.04.01.-én elárverezte a bank az ingatlanunkat, de az árverési összeg még a hitelt sem fedezte.

2009-től egy tetemesebb közös költség, hődíj tartozást halmoztam fel a volt párommal akivel 1/2 tulajdoni hányadban voltunk tulajdonosok. Több alkalommal szerettem volna egyességre jutni a házzal azzal kapcsolatban, hogy ha megszüntetik az egyetemleges tartozást, törlik a végrehajtást a nevemről, akkor hajlandó vagyok a fele összeget egy összegben kifizetni nekik. Ehhez annyit kértem, hogy adjanak egy levezetést a tartozásomról, hogy tudjam mennyi is a pontos összeg, de 3 hónapja csak ide oda küldözgetnek, és ígérgetik, hogy elkészítik az elszámolást.

A mai nap felkerestem egy ügyvédet, hogy tanácsot kérjek miként tudnám rávenni a házat arra, hogy megküldje az elszámolást. Annyit mondott, hogy ha az árverés lezajlott akkor már nem tartozom semmivel a háznak, mivel széljegyzetként szerepeltek a tartozások az ingatlanon. Ne is foglalkozzak velük, milyen jogcímen követelhetnének. Engem viszont nem hagy nyugodni a gondolat hogy a ház ügyvédnője még mindig több végrehajtásról beszél. És hatalmas összegekről beszél. Valamint két hónapja elindított ellenem egy új végrehajtást.

Az árverés után valóban törlődik e minden adósságom, illetve ha ez igaz akkor most mit is vonnak tőlem? Hogy tudnék kicsikarni a háztól bármilyen információt, hiszen teljesen bolondnak néznek.

Köszönöm választ!

Gyula