Budapest, 2001. február 14. (MTI) – Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Magyar Televízió (MTV) m1-es csatornája műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását egy alkalommal 14 percre felfüggeszti, amelyet a műsorszolgáltató csütörtökön 19.01 órától köteles végrehajtani – ismertette az ORTT február 8-án hozott határozatát közleményben az MTI-vel szerdán.
Az indoklás szerint az ORTT amiatt rótt ki szankciót az MTV-re, mert a cég tavaly november 6. és december 3. között többek között megsértette a hírműsor-szolgáltatási kötelezettségre vonatkozó és a támogatási szabályokat.
Az ORTT a támogatási szabályok megsértése miatt az m2 műsorszolgáltatási jogosultsága gyakorlásának felfüggesztéséről is döntött: a csatorna csütörtökön 8.30 órától köteles 7 perces szünetet tartani.
A burkolt reklám tilalmára vonatkozó rendelkezés megsértése, a reklámjelzés hiánya és a reklám-, illetve a támogatási szabályok megsértése miatt a Magyar ATV-nek is fel kell függesztenie adását 52 percre, csütörtökön 17.15 órától.