Drogmegelőzési programot indít az egyetemeken és a főiskolákon az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) a középiskolákban nemrég bevezetett programhoz hasonlóan – közölte a tárca vezetője.

Deutsch Tamás tájékoztatása szerint a felsőoktatásban jövőre induló prevenciós program keretében az ország 20 campusában életvezetési ambulanciákat nyitnak majd a hallgatók számára.

Az egyetemi központok ezen új intézményeinek mindegyikében két szakembert bíznak meg azzal, hogy a fiataloknak segítsenek reális tájékoztatást adni a kábítószerek veszélyeiről.

A tárca korábban hasonló programot indított mintegy 180 ezer középiskolás számára és rövidesen megjelenik az a pályázat is, amellyel az általános iskolák felső tagozatos diákjait kívánják elérni.

A miniszter elmondta, hogy rövidesen útjára indítják a közoktatási intézményekben a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzését szolgáló oktatói képzést is. Hozzátette: ennek keretében mintegy 4 ezer pedagógus kaphat majd úgynevezett drogkoordinátori képesítést.