Véget érhet a rákospalotai Meixner iskola körül több mint egy éve dúló “közoktatási háború”, miután a X. kerület jegyzője megállapította: az intézmény működése megfelel a jogszabályoknak. A határozat szerint a Fővárosi Közigazgatási Hivatal által sokat támadott intézmény már 2000. július elsejétől törvényes keretek között működött.

A rákospalotai Meixner iskola működése megfelel a jogszabályokban előírt feltételeknek, ezért az intézmény 2000.. július elsejéig visszamenőleg megkapta a működési engedélyt. A X. kerület jegyzője által aláírt határozat végre békét hozhat a lassan egy éve húzódó “közoktatási háborúban”, amely a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, a XV. kerületi önkormányzat és a Meixner iskola között dúl.

A diszlexiás gyermekek oktatásával is foglalkozó intézmény ügyében új eljárást kellett lefolytatni, miután a Főváros Közigazgatási Hivatal idén április közepén felfüggesztette az iskola működését.

A vizsgálatra a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője elfogultság miatt nem a helyileg illetékes XV. kerületi, hanem a X. kerületi jegyzőt jelölte ki.