A Magyar ATV vezetése az ORTT panaszbizottságának döntéséig felfüggeszti Bayer Zsolt szereplését. A csatorna megengedhetetlennek tartja ugyanis a Sajtóklub című műsor pénteki adásában elhangzott szélsőséges megnyilvánulásokat – állítja a Magyar Hírlap.

“A szabad véleménynyilvánításnak van határa, ez a hang megengedhetetlen az ATV-n – indokolta döntésüket a társaság elnök-vezérigazgatója, Czikó Gábor a napilapnak. Bayer állítólag az adás napján elvégzett műtétjének hatásával magyarázta “felfokozott” állapotát. Az újságíró a Sajtóklub adásában, az ellenzéki – elsősorban szocialista politikusokat többek között “rohadt gyilkos gazembereknek”, “mocsadék utolsó állatoknak” nevezte. Emiatt egyébként az MSZP az ORTT-hez fordult vizsgálatért.

Bayer felfüggesztése mellett a műsor egészére nézve is levonták a szükséges konzekvenciát – mondta el az ATV vezetője: a kulturált közbeszéd szabályainak meg nem felelő stílusnak nincs helye a csatornán, és ez már e héten látható lesz a képernyőn. Ezzel együtt töretlen a bizalom a műsor vezetője, Lovas István és többi állandó résztvevője, Bencsik András Demokrata-főszerkesztő és Járai Judit, a Magyar Televízió külpolitikai riportere iránt.

A napilap értesülései szerint Bayer Zsolt – aki a Duna Televízió kulturális igazgatójának helyettesi posztját is betölti,- ATV-beli szereplése hónapok óta problémát okoz a közszolgálati csatorna vezetésének, eddig azonban nem találtak módot fellépésre, mert etikai szabályzatuk csak a más közszolgálati médiumoknak való “külsőzést” korlátozza, köti vezetői engedélyhez.

Szakály Sándor, műsorokért felelő alelnök Bayer közírói munkássága részének tekinti a Sajtóklubban elhangzottakat. Mint mondta: munkatársuk a Duna Televízióban nem üt meg semmilyen szélsőséges hangot, munkájával elégedettek. Mivel azonban az elnökség tagjai nem látták a műsort, a felvétel megtekintése után döntik el, szükséges-e bármilyen intézkedést tenniük.