Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtökön azonnali hatállyal felmondta a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt.-vel 1997-ben kötött műsorszolgáltatási szerződést. A döntésről, amelyet az ORTT egyhangú szavazással hozott meg, a médiatestület közleményben tájékoztatta az MTI-t.

– A Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. a műsorszolgáltatási szerződés szerint esedékes műsorszolgáltatási díj részletének – 1.309.186.154 forint – megfizetésével 30 napon túli késedelembe esett – áll a közleményben.

A testület jelzi: a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény és a műsorszolgáltatási szerződés értelmében ez olyan súlyos törvényszegésnek, illetve szerződésszegésnek minősül, amely miatt az ORTT a törvényben meghatározott legsúlyosabb jogkövetkezményt volt kénytelen alkalmazni.

Bogdán Tibor, az ügyben az ORTT jogi képviseletét ellátó Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az ORTT közigazgatási határozatot hozott, amelyet az érintett fél a kézbesítéstől számított 30 napon belül a bíróság előtt megtámadhat.

Hozzátette: ha az érintett fél nem támadja meg a határozatot, akkor jogerőssé válik, egyébként a bírósági ítélettel emelkedik jogerőre.